ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣκέτο αρνάκι με μαϊντανό από την κ. Ντίνα

Σκέτο αρνάκι με μαϊντανό από την κ. Ντίνα

Σκέτο αρνάκι με μαϊντανό από την κ. Ντίνα

Σήμερα θα κάνουμε ένα φαγητό που το έκαναν παλιά στους γάμους. “Σκέτο” , έτσι το έλεγαν και όλο ήξεραν ότι θα είναι αρνάκι με μαϊντανό. Ήταν αναπόστατο κομμάτι της προετοιμασίας του γάμου, όπου ένας αναλάμβανε τη μαγειρική του γάμου, συνήθως ήταν άνδρας και αναλάμβανε να ετοιμάσει το φαγητό, το ¨σκέτο” για όλο το ¨ψύκι” , το συγγενολόι δηλαδή. Ο πατέρας μου Κασάπης Δημήτρης  μαγείρεψε σε πάρα πολλούς γάμους στην Τερπνή και στην περιοχή φαντάζομαι.

Υλικά για το σκέτο αρνάκι.
Μερίδες: 4
1½ κιλό αρνάκι, από μπούτι και σπάλα, σε μέτρια κομμάτια
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
τα φύλλα από 3 χοντρά ματσάκια μαϊντανό, χοντροκομμένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση.
Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και αλάτι, προσθέτουμε 3 – 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό ή όσο χρειαστεί για να καλύψει ίσα-ίσα το κρέας, και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Το συνοδεύουμε με ένα κόκκινο κρασί.

Να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο “σκέτο αρνάκι¨ και να σας υπενθυμίσουμε ότι πολλές συνταγές θα βρείτε στην ενότητα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ“.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα