ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣτέφανος Μπορμπόκης από το Θρακικό στον ΠΑΟΚ

Στέφανος Μπορμπόκης από το Θρακικό στον ΠΑΟΚ

Στέφανος Μπορμπόκης από το Θρακικό στον ΠΑΟΚ

Σας μεταφέρουμε την ιστορία του Στέφανου Μπορμπόκη από το Μητρούσι Σερρών όπως την κατέγραψε η ιστοσελίδα “ΤΡΕΛΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ“. 

Ένα μοναδικό ρεκόρ κατέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Στέφανος Μπορμπόκης. Ποιο είναι αυτό;

Είναι ο μοναδικός, μέχρι σήμερα, παίκτης που φόρεσε τις φανέλες και των τεσσάρων μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης, δηλαδή του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή και του Απόλλωνα Καλαμαριάς (Πόντου πλέον)! Βέβαια, ήταν στον «Δικέφαλο του Βορρά», από τον οποίο και ξεκίνησε την καριέρα του, που έμεινε το μεγαλύτερο διάστημα.

Άγιαξ - ΠΑΟΚ 3-2_O ΠΑΟΚΑγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού και είναι ένας από τους πιο φαντεζί και περίτεχνους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ η Βόρεια Ελλάδα. Αρχικά, δραστηριοποιούνταν ως κλασικός επιθετικός, όμως στα μετέπειτα χρόνια της σταδιοδρομίας του χρησιμοποιήθηκε στα άκρα της επίθεσης λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες με τις εντυπωσιακές επελάσεις του αλλά και τις σέντρες του (που «μύριζαν» γκολ!) καταφέρνοντας να διακριθεί, καθώς ήταν πειθαρχημένος και εργατικός. Άλλα «όπλα» του ήταν η ταχύτητα, η «κοφτή» ντρίμπλα, το πείσμα, η αποφασιστικότητα και η άριστη τεχνική του κατάρτιση. Πάντως, παρότι έφθασε κοντά, δεν κέρδισε ποτέ κάποιον τίτλο, κάτι που, όπως ο ίδιος έχει πει, τον έχει πικράνει – παρηγορήθηκε, όμως, από το ότι ευτύχησε να παίξει και να σκοράρει τόσο στα Κύπελλα Ευρώπης όσο και στην Εθνική Ελλάδας!

Ο Στέφανος Μπορμπόκης γεννήθηκε το 1966 στο Μητρούσι Σερρών και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τοπικό Θρακικό. Αδελφός του είναι ένας άλλος παλαίμαχος διεθνής παίκτης, ο αμυντικός Βασίλης Μπορμπόκης.

Χάρη στις αρετές και το ταλέντο του τράβηξε γρήγορα τα βλέμματα των κορυφαίων ομάδων της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που εν τέλει τον ενέταξε στο δυναμικό του – στο φινάλε της σεζόν 1985/86 έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τα ασπρόμαυρα, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις στην Τούμπα έδειξε τις μεγάλες ικανότητές του και τα επόμενα χρόνια εξελίχθηκε σε πολύτιμο στέλεχος της ομάδας. Η καλύτερή του σεζόν στον ΠΑΟΚ, από πλευράς παραγωγικότητας, ήταν το 1987/88 όταν και σημείωσε 9 γκολ σε 26 ματς. Από τις πιο δυνατές στιγμές του με τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν, αναμφίβολα, το γκολ-πρόκριση που έβαλε κόντρα στη Μαλίν το 1991 – οι Θεσσαλονικείς είχαν κληρωθεί με τον βελγικό σύλλογο και κάτοχο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 1988 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και ήλθαν ισόπαλοι 1-1 μαζί του στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους, αλλά στη ρεβάνς νίκησαν με 1-0 και προκρίθηκαν, χάρη σε γκολ του Σερραίου άσου στο 87ο λεπτό!

Το 1991/92 ο ΠΑΟΚ πήγε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά παρά τις προσπάθειες του Μπορμπόκη και των συμπαικτών του δεν τα κατάφερε στους διπλούς αγώνες με τον Ολυμπιακό (1-1, 0-2).

Το καλοκαίρι του 1994, ο Μπορμπόκης άφησε τον ΠΑΟΚ και πήγε στον Εδεσσαϊκό, ο οποίος τότε μετείχε στην Α’ Εθνική. Βοήθησε τους «τριαινοφόρους» όχι μόνο να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στη «μεγάλη» κατηγορία αλλά και να φθάσουν στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου αποκλείστηκαν με δύο ήττες με 1-0 από την ΑΕΚ! Στο τέλος της χρονιάς επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή, όπου έπαιξε δύο χρόνια.

Αποτελέσματα 21ης αγωνιστικής SuperLeagueΑκολούθως μεταγράφηκε στον Άρη, που τότε βρισκόταν στη Β’ Εθνική και πανηγύρισε μαζί του την άνοδο στα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου μας. Έπειτα μετακινήθηκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και έκανε έτσι και το… ρεκόρ του παίζοντας και στις τέσσερις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης! Ως ποδοσφαιριστής των «Ποντίων» αποσύρθηκε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2001 και ύστερα έκλεισε την καριέρα του στον Διγενή Λακκώματος.

Στον ΠΑΟΚ είχε 214 συμμετοχές και 32 τέρματα, στον Ηρακλή 60 συμμετοχές με 10 τέρματα, στον Άρη 28 συμμετοχές με 2 γκολ και στον Εδεσσαϊκό 28 συμμετοχές και 10 γκολ. Ακόμη, χρίσθηκε 29 φορές διεθνής και πέτυχε 6 γκολ – ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων που έφθασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1988 και έχασε το τρόπαιο από τη Γαλλία.

Κλείνει το άρθρο “Στέφανος Μπορμπόκης από το Θρακικό στον ΠΑΟΚ” με την ενημέρωση ότι σήμερα, ο Στέφανος Μπορμπόκης ασχολείται με την προπονητική και έχει κοουτσάρει τους Θερμαϊκό, Διγενή Λακκώματος, Αγροτικό Αστέρα (β’ ομάδα), Αναγέννηση Γιαννιτσών, Κιλκισιακό και Ένωση Θράκης. Αυτή τη στιγμή(12 Δεκεμβρίου 2020) εργάζεται ως σκάουτερ στην ακαδημία του ΠΑΟΚ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα