ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣυνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Π. Π. Δήμου Βισαλτίας

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Π. Π. Δήμου Βισαλτίας

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Νίκος Παπαδόπουλος, τόνισε πως βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και επεσήμανε ότι έχουνε γίνει παρεμβάσεις από την δημοτική αρχή που είχανε χρόνια να γίνουν στη Βισαλτία. Σχεδιασμός υπάρχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών η οποία μπορεί να διαθέσει στον Δήμο μας, μέσω του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας, δύο (2) συνεργεία διάσωσης και δυο οχήματα άντλησης υδάτων.

Από την πλευρά του Δασαρχείου Νιγρίτας ο κύριος Χρήστος Σαμαράς αναφέρθηκε στην πρόσβαση που φρόντισαν, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, να υπάρχει στις δασικές περιοχές ευθύνης τους και να διασφαλίσουν ότι σε περίπτωση εντόνων βροχοπτώσεων δεν θα υπάρξουν φερτές ύλες αλλά μόνο νερό που θα φτάσει στις πεδινές περιοχές.

Παίρνοντας τον λόγο ο Ταγματάρχης Δημήτρης Γκαναβίας ενημέρωσε για τα μέσα που μπορεί να διαθέσει ο στρατός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σερρών, Κώστας Αργυρίου, παίρνοντας τον λόγο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Βισαλτίας και την ετοιμότητα σε θέματα πολιτικής προστασίας. Πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στο θέμα του καθαρισμού των καναλιών από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων.

«Από το Γ.Ο.Ε.Β. έχουν γίνει καθαρισμοί σε κανάλια (Στρυμόνα-Ίβηρα κτλ)», ενημέρωσε ο κύριος Βαδικόλιας όμως από τους Τ.Ο.Ε.Β. Νιγρίτας και Δημητριτσίου δεν έχουν γίνει καθαρισμοί καναλιών.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, έγινε αναφορά στην αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα