ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣύσκεψη για τα αδέσποτα στο δήμο Βισαλτίας

Σύσκεψη για τα αδέσποτα στο δήμο Βισαλτίας

Σύσκεψη για τα αδέσποτα στο δήμο Βισαλτίας

Στο δημοτικό μέγαρο του δήμου Βισαλτίας στην Νιγρίτα Σερρών έγινε σύσκεψη για τα αδέσποτα στο δήμο Βισαλτίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Μασλαρινός, ο αντιδήμαρχος Αργύρης Χατζημάρκος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας κ. Αστέριος Σαλιάκας, ο προϊστάμενος Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών κ. Λεωνίδας Βαρούδης και η υπεύθυνη της Κτηνιατρικής κα Λεμονιά –Αναστασία Βαλτοπούλου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του δήμου για τη σύσκεψη αναφέρει.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ

Ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση των αδέσποτων και μη φυλασσόμενων ζώων και άλλα νομικά θέματα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Βισαλτίας κ. Αθανάσιου Μασλαρινού.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, αρμόδιου για τη Διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων, κ. Αργύρη Χατζημάρκου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας κ. Αστέριο Σαλιάκα, τον Προϊστάμενο Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών κ. Λεωνίδα Βαρούδη και την Υπεύθυνη της Κτηνιατρικής κα Λεμονιά –Αναστασία Βαλτοπούλου.

Από όλες τις πλευρές τονίστηκε το έντονο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον αυξημένο αριθμό αδέσποτων και μη φυλασσόμενων ζώων στην περιοχή της Βισαλτίας.

Έγινε καταγραφή των προτάσεων, παρατηρήσεων και επισημάνσεων από τους συμμετέχοντες, με στόχο τη σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στη διαχείριση τόσο των αδέσποτων όσο και των μη φυλασσόμενων ζώων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατέθεσε τις ενέργειες οι οποίες έγιναν μέχρι σήμερα, όπως οι 700 περίπου στειρώσεις αδέσποτων ζώων, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον φιλοζωικό Όμιλο Σερρών και την Διεθνή Οργάνωση ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, ενώ παράλληλα έγινε η πρόσληψη κτηνιάτρου για την αντιμετώπιση των επιθετικών αδέσποτων ζώων.

Αντιδήμαρχοι Δήμου ΒισαλτίαςΌπως επεσήμαναν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, σημαντικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της κατάστασης αποτελεί η ατομική ευθύνη του καθενός, ενώ παράλληλα κοινή διαπίστωση ήταν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργούν κτηνοτρόφοι και κυνηγοί της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κύριος Μασλαρινός τόνισε πως ο Δήμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, εναρμονιζόμενος με το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα