ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤακούμ, παραδοσιακό έδεσμα από την κ. Αθηνά

Τακούμ, παραδοσιακό έδεσμα από την κ. Αθηνά

Τακούμ, παραδοσιακό έδεσμα από την κ. Αθηνά Τερζάκη

ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
2 κρεμμύδια ξερά
2-3 κρεμμύδια πράσινα
1 ματσάκι μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
κίμινο
1 κούπα λάδι
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1 μπέϊκιν
λίγη φρυγανιά
1 κουταλιά αλεύρι
προαιρετικά 2 μεγάλα κομμάτια σκέπης αρνίσιας ή κατσικίσιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τη συκωταριά ολόκληρη.Τη βγάζουμε, την ψιλοκόβουμε σε ψιλά κομματάκια, τη σοτάρουμε με τα κρεμμυδάκια τα πράσινα και ξερά, το μαϊντανό και το δυόσμο, ενώ προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κύμινο. Τέλος ρίχνουμε 3 κούπες ζεστό νερό ώστε να πάρει μια βράση.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να φουσκώσει λίγο και να κρυώσει. Κτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι λιγάκι και με το μπέικιν. Λαδώνουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και τη 1 κουταλιά αλεύρι. Αν βάλουμε σκέπη κάτω κάτω σε όλο το ταψί, δε χρειάζεται να το λαδώσουμε. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, ρίχνουμε μέσα το μισό γιαούρτι με τα αυγά, το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ταψί. Βάζουμε την υπόλοιπη σκέπη σε όλο το ταψί και το βάζουμε να ψήνεται.

Μόλις ροδίσει η σκέπη, βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού και το ξαναβάζουμε στο φούρνο. Αν δε χρησιμοποιήσουμε σκέπη βάζουμε πάνω από τα υλικά μας το άλλο μισό γιαούρτι, το βάζουμε από πάνω για να κάνει κρούστα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μια παραλλαγή της συνταγής για το τακούμ είναι αντί για συκωταριά να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο φιλέτο, στήθος και μπούτι. Όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και η εκτέλεση είναι ίδια με την παραπάνω συνταγή.

  Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε την κ. Αθηνά και να σας ενημερώσουμε ότι πολλές συνταγές μπορείτε να βρείτε στην ενότητα ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα