Ταχινόπιτες, νηστίσιμο έδεσμα από την κ. Αθηνά
Εύκολη και γρήγορη ταχινόπιτα, που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.
Ένα εύκολο, γρήγορο και το τέλειο κολατσιό υγιεινό για τα παιδιά και το σχολείο αλλά και για τους μεγάλους αν νηστεύουν. Για να ξεφύγουμε από το κλασσικό κέικ κάνουμε υπέροχες ταχινόπιτες.
Είναι εύκολη, νόστιμη αλλά και παράλληλα είναι νηστίσιμη και ιδανική συνταγή. Ένα θεϊκό νηστίσιμο γλυκό , και ταυτόχρονα εύκολη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι
50 γρ μαγιά
125 γρ λάδι
65 γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 βάζο ταχίνι
1/2 κιλό χαλβάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας, δηλ αλεύρι, μαγιά, λάδι, ζάχαρη και νερό. Αφήνουμε τη ζύμη μας για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει. Κάνουμε τη ζύμη όπως περίπου στα τυροπιτάκια. Κόβουμε μπαλάκια, πιτάκια περίπου 100 γρ. τα ανοίγουμε απαλά με το χέρι ή πλάστη αν προτιμούμε και βάζουμε στο πιτάκι ταχίνι και μικρά κομματάκια χαλβά.
Τα τυλίγουμε και τα κάνουμε κορδόνι, και τα στρυφογυρίζουμε γύρω γύρω σαν σαλιγκάρι. Τα πατάμε λίγο με το χέρι από πάνω και προσθέτουμε στην επάνω πλευρά τους και πάλι ανακατεμένο ταχίνι με πολύ μικρά κομματάκια χαλβά. Αν θέλουμε για να κολλήσει από πάνω καλύτερα το ταχίνι με τα κομματάκια χαλβά, ανακατώνουμε νερό και ζάχαρη και με αυτό το ζαχανόνερο πασαλείβουμε τα στριφτά κορδόνια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25΄.