ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤα κύπελα που πήραν οι χώρες στο Μουντιάλ

Τα κύπελα που πήραν οι χώρες στο Μουντιάλ

Τα κύπελα που πήραν οι χώρες στο Μουντιάλ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ξεκίνησε το 1930 με το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνεται στην Ουρουγουάη. Οι μόνες χρονιές που δεν διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια, ήταν το 1942 και το 1946 που η διοργάνωση δεν διεξήχθη λόγω του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου.

Τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2018 έγινε η τελευταία διοργάνωση μέχρι σήμερα στη Ρωσία, στο στάδιο Στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα και η Γαλλία κέρδισε την Κροατία, με 4-2 και έτσι κατέκτησε το δεύτερο παγκόσμιο τρόπαιο της, ενώ η Κροατία συμμετείχε πρώτη φορά σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 διεξάγεται και ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα στο Κατάρ.

Στα 21 Παγκόσμια Κύπελλα που έχουν διοργανωθεί, 79 εθνικές ομάδες έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά. Από αυτές, 13 έχουν φτάσει στον τελικό, ενώ οκτώ έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Με πέντε κύπελλα, η Βραζιλία είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς επίσης και η μόνη ομάδα που έχει συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ιταλία και η Γερμανία έχουν κατακτήσει από τέσσερις τίτλους.

Από δύο τίτλους έχουν η Ουρουγουάη, η Αργεντινή* (3 τίτλους) και η Γαλλία, ενώ από ένα κύπελλο έχουν η Αγγλία και η Ισπανία. Η τρέχουσα κάτοχος του τίτλου, η Γαλλία, κατέκτησε το δεύτερο κύπελλο το 2018.

Ο τίτλος της Γερμανίας το 2014 είναι ο πρώτος τίτλος της ενωμένης Γερμανίας (τα προηγούμενα τρία κύπελλα τα είχε κατακτήσει ως Εθνική Δυτικής Γερμανίας). Επίσης, η Εθνική Γερμανίας έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αμερική, Νότια ή Βόρεια.

Οι τελικοί του 1970 και του 1994, καθώς και του 1986, του 1990 και του 2014 είναι μέχρι και σήμερα οι μόνοι τελικοί στους οποίους αγωνίστηκαν οι ίδιες ομάδες (Βραζιλία – Ιταλία και Γερμανία – Αργεντινή αντίστοιχα).

Ο τελικός του 1934 παραμένει ο τελευταίος τελικός μεταξύ δύο ομάδων που συμμετείχαν και οι δύο για πρώτη φορά σε τελικό.

Τα κύπελαΚλείνοντας το άρθρο “Τα κύπελα που πήραν οι χώρες στο Μουντιάλ” να πούμε πως όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, η Αργεντινή πάει για τον τρίτο της τίτλο, μια και αυτή τη στιγμή προηγείται στο 70΄με  2-0 της Γαλλίας, αλλά μπάλα είναι και γυρίζει και το αποτέλεσμα θα είναι τελικό μετά το σφύριγμα του διαιτητή στο τέλος του αγώνα.

* Στην κανονική διάρκεια το αποτέλεσμα έγινε 2-2. Η παράταση έληξε 1-1. Στα πέναλτι η Αργεντινή με 4-2 έγινε για τρίτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια.
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα