ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤελευταία φορά που έγινε χρήση του κορώνα γράμματα στο ποδόσφαιρο

Τελευταία φορά που έγινε χρήση του κορώνα γράμματα στο ποδόσφαιρο

Τελευταία φορά που έγινε χρήση του κορώνα γράμματα στο ποδόσφαιρο

Από άρθρο της ιστοσελίδας “Τρελοποδόσφαιρο” με τίτλο “ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ… ΟΧΙ ΠΙΑ” σας μεταφέρουμε το σχετικό άρθρο από όπου πληροφορούμαστε για την τελευταία φορά που έγινε χρήση του κορώνα γράμματα στο ποδόσφαιρο.

Σας μεταφέρουμε αυτολεξεί το άρθρο:

Ήταν βράδυ κάποιας Τετάρτης. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σεζόν 1969-1970 είχε ξεκινήσει. Στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, η πανίσχυρη Σπάρτακ Τρνάβα, από την Τσεχοσλοβακία (τώρα, Σλοβακία), αντιμετώπιζε τον τουρκικό θρύλο, τη Γαλατάσαραϊ, στο δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Οι Τσεχοσλοβάκοι ήταν το απόλυτο φαβορί. Με προπονητή τον Άντον Μαλατίνσκι, έναν από τους καλύτερους του τσεχοσλοβακικού ποδοσφαίρου όλων των εποχών και με μπροστάρη τον έξοχο φορ Γιόζεφ Άνταμετς, κέρδισαν τους Τούρκους με 1-0 στην Σλοβακία, με γκολ του Ντούσαν Κάμπατ. Στη ρεβάνς, η «Τσιμ Μπομ» (το προσωνύμιο της «Γαλατά») νίκησε με το ίδιο σκορ. Το γκολ πέτυχε ο Εργκούν Ατσουνέρ.

Το ματς οδηγήθηκε στην 30λεπτη παράταση, όπως προέβλεπε ο κανονισμός.

Κανείς δεν σκόραρε, άρα νικητής δεν αναδείχθηκε, ούτε μετά τον έξτρα χρόνο. Πέναλτυ δεν προβλέπονταν, ακόμα. Λίγα χρόνια πρωτύτερα, οι ομάδες οδηγούνταν σε τρίτο παιχνίδι, σε ουδέτερο στάδιο, για να αναδειχθεί ο νικητής, αλλά αυτός ο τρόπος πρόκρισης είχε καταργηθεί. Εκείνο το βράδυ, έμελλε να εφαρμοστεί για τελευταία φορά κι ένας ακόμα κανόνας πρόκρισης, λίγο προτού μπουν στο παιχνίδι τα πέναλτυ, ως μέσο λύσης των διαφορών των ισόπαλων ομάδων.

trelopodosfairo_panseraikos.grΟ διαιτητής του αγώνα, έβγαλε από την τσέπη του ένα νόμισμα. Οι αρχηγοί των δύο ομάδων διάλεξαν όψη, και εκείνος το πέταξε στον αέρα. Η πρόκριση παιζόταν κορώνα-γράμματα.
Ο αρχηγός της Γαλατάσαραϊ, διάλεξε τη σωστή όψη: οι Τούρκοι είχαν πάρει την πρόκριση!
Ήταν η τελευταία φορά, που πρόκριση σε ευρωπαϊκό παιχνίδι κρίθηκε στο λεγόμενο «στρίψιμο του νομίσματος».
Από το 1970 και έπειτα, καθιερώθηκε η διαδικασία των πέναλτυ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα