ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤι έγινε στις 16 Μαΐου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Τι έγινε στις 16 Μαΐου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Τι έγινε στις 16 Μαΐου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Από την ιστοσελίδα της Super League και από το λεύκωμα που εξέδωσε για τα “60 χρόνια Α Εθνική” αλιεύσαμε το θέμα που αφορά για τι έγινε στις 16 Μαΐου στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ιστορία ξεκινάει από το 1965 όταν ” Ο Παναθηναϊκός αυξάνει τις πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα, καθώς νικά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Απόλλωνα Καλαμαριάς 4-1 (85’ σουτ Καραμυτηλιός – 7’ σουτ, 64’ σουτ Κομιανίδης, 53’ πέναλτι Λουκανίδης, 61’ σουτ Παναγιωτίδης).
Την ίδια ώρα η ΑΕΚ μένει δύο βαθμούς πίσω με την ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ 1-1 (27’ σουτ Αποστολίδης – 53’ σουτ Παπαγεωργίου), ενώ ο Ολυμπιακός χάνει στην Κατερίνη από τον Πιερικό 1-0 (66’ σουτ Αμανατίδης) και μένει έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή”.

Συνέχεια στο 1999 με Ολυμπιακό και ΑΕΚ για την πρωτιά στο πρωτάθλημα.

“Δέκα βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη νίκη με τον Ηρακλή στο «Σπύρος Λούης» για να πάρει το τρίτο πρωτάθλημα στη σειρά. Μάλιστα ο Ολυμπιακός έχει πάρει ήδη το Κύπελλο και έχει φτάσει στους «οκτώ» του Champions League.
Ο Ηρακλής αντιστέκεται, αλλά τελικά οι «ερυθρόλευκοι» επικρατούν με 3-2 (21’ σουτ, 75’ σουτ Γκόγκιτς, 59’ κεφαλιά Μαυρογενίδης – 57’ σουτ Κυριαζής, 77’ σουτ Χριστοδούλου). Και εξασφαλίζουν το πρωτάθλημα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος”.

Προτελευταία στάση το 2004 με τον ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να κερδίζουν στην προτελευταία αγωνιστική.

“Ο Παναθηναϊκός προηγείται δύο βαθμούς του Ολυμπιακού και παίζει στη Νίκαια με την Προοδευτική στην προτελευταία αγωνιστική. Καταφέρνει να πάρει τη νίκη στο τέλος του αγώνα, αφού σκοράρει με τον Ολισαντέμπε που μπαίνει αλλαγή στο 80’ για να κάνει το 1-2 (44’ σουτ Σπέρτος – 15’ σουτ Γκονζάλες, 89’ σουτ Ολισαντέμπε).
Έτσι οι «πράσινοι» παραμένουν στο συν δύο, αφού ο Ολυμπιακός νικά τον Άρη με 3-0 (56’ σουτ Γεωργιάδης, 78’ σουτ Γεωργάτος, 82’ κεφαλιά Τζιοβάνι)”.

Κλείνει το άρθρο “Τι έγινε στις 16 Μαΐου;” με την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ το 2010.

“Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ για τα πλέι οφ και του αρκεί ένας βαθμός για να πάρει την πρώτη θέση, αφού ο Ολυμπιακός είναι έξι βαθμούς πίσω του.
Το παιχνίδι έχει την ιδιαιτερότητα ότι στους πάγκους είναι… πρώην των δύο ομάδων, Σάντος και Μπάγεβιτς. Ο Κρέσιτς πιάνει πέναλτι του Σκόκο και ο ΠΑΟΚ επικρατεί με 1-0 (52’ σουτ Μουσλίμοβιτς) και εξασφαλίζει το εισιτήριο του Champions League.
Είναι η 100η ήττα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στους πάγκους της κατηγορίας”.

Το συλλεκτικό λεύκωμα διατίθεται μόνο από την Super League και για πληροφορίες ή παραγγελίες μπορείτε να το κάνετε στο e-mail: social@slgr.gr.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα