ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, τα νέα μέτρα 4-5-2020

Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, τα νέα μέτρα 4-5-2020

Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, τα νέα μέτρα από 4-5-2020

 Σήμερα, Τρίτη 28 Απριλίου και ώρα 18:00 έγινε το διάγγελμα του πρωθυπουργού που ανακοίνωσε τα μέτρα που θα μας φέρουν στην κανονικότητα.

Σας μεταφέρουμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. 

Στις 4 Μαΐου, καταργείται η αποστολή SMS – συμπλήρωση γραπτής βεβαίωσης για την έξοδο από το σπίτι.
Ωστόσο θα παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί για τις εκτός περιφέρειας μετακινήσεις, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα.
Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν και ορισμένες επιχειρήσεις λιανεμπορίου, όπως βιβλιοπωλεία, καταστήματα ηλεκτρονικών και αθλητικών ειδών και ΚΤΕΟ.
Θα επιτρέπεται η υπαίθρια ατομική άθληση τόσο σε στεριά όσο και σε θάλασσα αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστές.

Τέλος, 4 Μαΐου θα ανοίξουν και οι ναοί αλλά μόνο για ατομική λατρεία.

Στις 11 Μαΐου θα ανοίξουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, πλην των εμπορικών κέντρων και θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Σε όλες τις περιπτώσεις θα ισχύσουν οι κανόνες για την αποτροπή μεγάλων συναθροίσεων ή συγχρωτισμού.

Στις 17 Μαΐου θα επιτραπεί η συμμετοχή πιστών στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας και άλλων ακολουθιών, με αυστηρούς κανόνες που θα καταρτιστούν σε συνεργασία και με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Στις 18 Μαΐου θα ανοίξουν τα σχολεία και για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Την 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα και θα ανοίξουν επιχειρήσεις εστίασης, με προϋποθέσεις που μένει να προσδιοριστούν.
Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας ενώ, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενδέχεται να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Εκείνη την ημέρα θα λειτουργήσουν και πάλι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης.

«Απίθανο να επιτραπούν φεστιβάλ και συναυλίες» Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές.

  Πηγή για το άρθρο “Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, τα νέα μέτρα από 4-5-2020” η ιστοσελίδα lifo.gr

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα