ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤι ισχύει από Δευτέρα 5-7-2021 για μετακινήσεις από & προς τα νησιά

Τι ισχύει από Δευτέρα 5-7-2021 για μετακινήσεις από & προς τα νησιά

Τι ισχύει από Δευτέρα 5-7-2021 για μετακινήσεις από & προς τα νησιά, νέα μέτρα

Στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, 1-7-2021, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έγινε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά και τους καθηγητές Β.Παπαευαγγέλου και Γκ. Μαγιορκίνη ο Υφυπουργός ανέλυσε για το τι ισχύει από Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά.

Καλησπέρα και καλό μήνα από την Πολιτική Προστασία. Σε συνέχεια της ενημέρωσης των Καθηγητών μας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το τι εισηγήθηκε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αλλά και το τι αποφάσισε η Κυβέρνηση:

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:

Για τους ενήλικες:
1. πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης,
2. αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή
3. αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Για ανήλικους 12 έως 17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self-test,
Ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.
Στην επιστροφή από τα νησιά συνιστάται η διενέργεια self-test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Τι ισχύει από Δευτέρα

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και:
1.
όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), όπως ήδη ισχύει.

2. όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους, όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Κλείνοντας το άρθρο “Τι ισχύει από Δευτέρα 5-7-2021 για μετακινήσεις από & προς τα νησιά” να σας ενημερώσουμε ότι για τις χερσαίες μετακινήσεις αξιολογούνται από την Κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην ηπειρωτική χώρα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Πρόταση για διακοπές στη Μήλο από www.traveldream,gr.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα