ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤοποθέτηση νέων πινακίδων οδού Δημ. Αναστασιάδη

Τοποθέτηση νέων πινακίδων οδού Δημ. Αναστασιάδη

Τοποθέτηση νέων πινακίδων οδού Δημ. Αναστασιάδη

Τον Οκτώβριο του 2009, και ενώ στον τότε δήμο Νιγρίτας δήμαρχος είναι η κ. Αγγελική Μήκα, προτείνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο τοπικό συμβούλιο Τερπνής και στο δημοτικό συμβούλιο Νιγρίτας η κεντρική οδός της Τερπνής από Γράμμου Βίτσι που ονομαζόταν μέχρι τότε να μετονομαστεί σε ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, προς τιμήν του μεγάλου μας ευεργέτη.

Ο δρόμος προς τη θετική απάντηση δεν ήταν και τόσο εύκολος , μια και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Σερρών έπρεπε να εγκρίνουν αυτό το αίτημα και δεν είχε ξαναγίνει για κάποιον που ήταν εν ζωή. Συνήθης πρακτική είναι να τιμώνται πρόσωπα που δεν βρίσκονται στη ζωή, έχουν προσφέρει πολλά, να δίνονται σε οδούς τα ονόματά τους. Η δήμαρχος κ. Μήκα επέμεινε είναι η αλήθεια και χρησιμοποίησε όποιο επιχείρημα ήταν δυνατόν να τους πείσει, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις των αρμοδίων στη Νομαρχία.

Έτσι λοιπόν στις 25 Οκτωβρίου 2009 σε μια πανηγυρική εκδήλωση στην πλατεία της Τερπνής παρουσία πλήθους κόσμου μπροστά στον Πολιτιστικό Σύλλογο, έγινε η αποκάλυψη της πινακίδας και η μετονομασία της κεντρικής οδού της Τερπνής σε ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, τιμώντας έτσι τον άνθρωπο που αγάπησε πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο τον τόπο του, ένα μεγάλο ευεργέτη που αφειδώς πρόσφερε τόσα πολλά στην Τερπνή.

Σήμερα ο δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός ανταποκρινόμενος άμεσα και υλοποιώντας τη δέσμευση που είχε δώσει, αύξησε τις πινακίδες της οδού Δημητρίου Αναστασιάδη, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αθανάσιο Μιχαλάκη. Όπως μας ενημέρωσε  ο δήμαρχος θα τοποθετηθούν άμεσα και άλλες ακόμη πινακίδες κατά μήκος  του κεντρικού δρόμου της Τερπνής και έτσι όπου  γυρίσει το μάτι σου θα διαβάζεις το όνομα ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ. Μεγάλη ικανοποίηση όταν οι υποσχέσεις γίνονται πράξεις.

Είναι το λιγότερο που μπορούσε να γίνει για έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο, το Δημήτρη Αναστασιάδη και την οικογένειά του, που έκαναν τόσα, μα τόσα πολλά και συνεχίζουν να κάνουν για την όμορφη Τερπνή και την ευρύτερη περιοχή της Βισαλτίας. 

Οι ευεργεσίες του αξιομνημόνευτου Δημητρίου Αναστασιάδη βρίσκονται παντού στην Τερπνή, όπου και να περπατήσεις όλα τον θυμίζουν. Κινήθηκε στο θέμα της προσφοράς στον τόπο του, στα χνάρια των πολύ μεγάλων ευεργετών της Ηπείρου. Μόνο με αυτούς μπορεί να συγκριθεί  η μεγάλη συνεισφορά του αξιομνημόνευτου και ξεχωριστού Τερπνιώτη.

Κλείνοντας το άρθρο “Τοποθέτηση νέων πινακίδων οδού Δημ. Αναστασιάδη” να σας ενημερώσουμε ότι τη βιογραφία του εκλιπόντα Δημητρίου Αναστασιάδη θα τη βρείτε ΕΔΩ.
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα