ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤοποθέτηση Προστασίας Έναντι Ανατροπής σε τρακτέρ

Τοποθέτηση Προστασίας Έναντι Ανατροπής σε τρακτέρ

Τοποθέτηση Προστασίας Έναντι Ανατροπής σε τρακτέρ

Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ενημερώνει τους αγρότες και κατόχους γεωργικών ελκυστήρων ότι δίνετε τελευταία παράταση για τοποθέτηση Διάταξη Προστασίας Έναντι Ανατροπής (ΔΠΕΑ) σε παλαιούς γεωργικούς ελκυστήρες.

Η διάταξη προστασίας: Είναι ο θάλαμος (καμπίνα), το πλαίσιο ή η αψίδα (μπάρα) που επιβάλλεται από την κοινοτική νομοθεσία για την προστασία του χειριστή στην περίπτωση ανατροπής.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο τύπου της περιφέρειας που αναφέρει για Τοποθέτηση Προστασίας Έναντι Ανατροπής σε τρακτέρ:

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής παραγωγής (γραφείο πρώην ΔΕΒ), που έχει την αρμοδιότητα για την χορήγηση των Αδειών Κυκλοφορίας και μεταβιβάσεων ιδιοκτησίας των Αγροτικών Μηχανημάτων, ανακοινώνονται τα εξής:
Η Υπουργική Απόφαση αριθ. ΔΓ C47 παραγρ. Α.8,( ΦΕΚ 487/Β΄/21-5-98), σε εφαρμογή σχετικών κοινοτικών οδηγιών, καθιστούσε υποχρεωτική την τοποθέτηση Διάταξης Προστασίας Έναντι Ανατροπής (ΔΠΕΑ), για γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) που είχαν κυκλοφορήσει πριν τις 21-5-1998.

Έκτοτε εκδόθηκαν τέσσερις (4) αποφάσεις που έδιναν παρατάσεις σε αυτή την υποχρέωση – η τελευταία παράταση έληξε στις 31-12-2020. Έτσι, με το νέο έτος 2021, δεν μπορούσαν να γίνουν μεταβιβάσεις κυριότητας αυτών των παλαιών γεωργικών ελκυστήρων.
Ύστερα και από σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας μας προς το ΥΠ.Α.Α.Τ. (με το οποίο ζητούσαμε να δοθεί μια ακόμα παράταση), παρατείνεται η χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και μεταβιβάσεων μέχρι τις 31-12-2021 (Υ.Α. Γ3Β 178/44559/11-2-2021, ΦΕΚ 696 Β΄22-2-2021).

Ενημέρωση αθλητικών _ Έκδοση νέων _ Μήνυμα αντιπεριφερειάρχηΕπειδή στην παραπάνω απόφαση παράτασης γίνεται σαφής επισήμανση ότι θα είναι η τελευταία, εφιστούμε την προσοχή των κατόχων γεωργικών ελκυστήρων που έχουν ταξινομηθεί ή η άδειά τους έχει εκδοθεί πριν τις 21-5-1998, να μεριμνήσουν να εφοδιάσουν τους γεωργικούς ελκυστήρες τους με ΔΠΕΑ εγκεκριμένου τύπου.

Μετά την λήξη αυτής της παράτασης, σε αυτούς τους παλιούς γεωργικούς ελκυστήρες δεν θα μπορεί να γίνει μεταβίβαση ιδιοκτησίας, ούτε θα εκδίδεται νέα άδεια κυκλοφορίας αν δεν έχει τοποθετηθεί πιστοποιημένη ΔΠΕΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας μας 23213 – 56429, 56428 και 56418.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ο Αν. Προϊστάμενος του Τμ. Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής
Ρόιδος Νικόλαος (Γεωπόνος).

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα