ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤο Γενικό Λύκειο Νιγρίτας για την Ενδοσχολική Βία

Το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας για την Ενδοσχολική Βία

Το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας για την Ενδοσχολική Βία

Η ομάδα του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας συμμετέχει στη δράση ευαισθητοποίησης του κοινού, που πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά <<Το Χαμόγελο του Παιδιού>> εν όψει της 6ης Μαρτίου, Σχολική Ημέρας Ενάντια την Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό.

Στόχος της συλλογικής δημιουργίας των μαθητών είναι να το δούνε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται, ώστε να πάρουν δύναμη και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι τους!

Πρέπει να ΣΠΑΣΟΥΝ τη ΣΙΩΠΗ και να πάρουν απόφαση να μιλήσουν, ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Αυτά έγραψαν τα παιδιά του Λυκείου Νιγρίτας που δημιούργησαν και το υπέροχο βίντεο που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα. Ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς για να περιγράψει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι « bullying ». Προέρχεται από το ρήμα « bully » που σημαίνει «πληγώνω ή τρομοκρατώ ή υποχρεώνω κάποιον με τη βία να κάνει κάτι που δεν θέλει».

Αφορά σε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Αποτελεί φαινόμενο που ενισχύεται από τη λάθος αντιμετώπισή του, καθόσον τα περισσότερα περιστατικά αποσιωπούνται, διότι θεωρείται ότι στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου.

Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό έχει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ενίοτε με επικίνδυνες συνέπειες και τραγικά αποτελέσματα.

Κλείνει το άρθρο “Το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας για την Ενδοσχολική Βία” με την ενημέρωση ότι όταν “κατέβει” το σχετικό βίντεο από το άρθρο θα μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα