ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤο παραδοσιακό τακούμ της γιαγιάς Αγγέλας

Το παραδοσιακό τακούμ της γιαγιάς Αγγέλας

Το παραδοσιακό τακούμ της γιαγιάς Αγγέλας
κ. Τουλάκη Ευαγγελίας

Επειδή οι καλές συνταγές πάνε από μάνα σε κόρη , έτσι και η γιαγιά Αγγέλα έμαθε στην κόρη της Ευαγγελία να παρασκευάζει αυτό το υπέροχο φαγητό που περισσότερο θα λέγαμε ότι έχει τη μορφή πίτας. Συνήθως οι νοικοκυρές στην Τερπνή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βισαλτίας, ετοίμαζαν  το τακούμ το Πάσχα, γιατί είχαν και συκωταριές αλλά και σκέπη, αφού οι περισσότεροι είχαν ένα δυο ζώα στην αυλή τους και τα κρατούσαν για το Πάσχα.

ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
1 σκέπη αρνίσιας ή κατσικίσιας
500 γρ. ρύζι καρολίνα
4-5 κούπες νερό
3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι δυόσμο
5 αυγά
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το παραδοσιακό τακούμΖεματάμε τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Μετά προσθέτουμε τη συκωταριά και το ρύζι. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το δυόσμο, το πιπέρι και 4 αυγά. Τα ανακατεύουμε όλα και απλώνουμε το υλικό μας στο ταψί. Πάνω από τη γέμιση απλώνουμε τη σκέπη και μετά χτυπάμε το αυγό και το περιχύνουμε πάνω από τη σκέπη. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για το παραδοσιακό τακούμ και να σας ενημερώσουμε ότι πολλές συνταγές μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία “ΣΥΝΤΑΓΕΣ“.
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα