ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤο πρωτάθλημα Κύπρου για το 2017-18

Το πρωτάθλημα Κύπρου για το 2017-18

 Το πρωτάθλημα Κύπρου για το 2017-18 με πληροφορίες που βρήκαμε από την ιστοσελίδα www.betarades.gr. Μια συνεργασία με την παραπάνω ιστοσελίδα που ευχόμαστε να είναι θετική και για τις δύο πλευρές.

 Με τον ΑΠΟΕΛ να αποτελεί γι’ ακόμη μια χρονιά το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, ξεκινά αυτή την εβδομάδα το 79ο πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία του κυπριακού Πρωταθλήματος, με τις 14 ομάδες να είναι πανέτοιμες να πέσουν στη μάχη.

 Η φετινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί μεταβατική μιας και με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας θα μειωθούν σε 12, αφού θα υποβιβαστούν τρεις και θα ανέλθει από τη Β’ Κατηγορία μόνο μια. Το νέο Πρωτάθλημα, όμως, δεν διαφοροποιείται ως προς τη δομή του αφού θα διεξαχθεί πάλι σε δύο φάσεις.

kypros_πρωτάθλημα Κύπρου για το 2017-18_panseraikos Στην πρώτη φάση, όλες οι ομάδες αναμετρώνται μεταξύ τους από δύο φορές, εντός κι εκτός έδρας, ενώ μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών (Α’ φάση) οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται στη Β’ κατηγορία και οι υπόλοιπες χωρίζονται -ανάλογα με τη θέση τους- σε δύο ομίλους, δίνοντας αγώνες κατάταξης (Β’ φάση). Στους αγώνες αυτούς, μεταφέρονται τα αποτελέσματα, οι βαθμοί και τα τέρματα της Α’ φάσης. Οι ομάδες στις θέσεις 1-6 θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Σημειώνεται πως η πρώτη θέση εξασφαλίζει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η δεύτερη και η τρίτη οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ. Στον αντίποδα, οι ομάδες στις θέσεις 7-12 θα αναμετρηθούν για να αποφύγουν την τελευταία θέση, που οδηγεί στη Β’ κατηγορία.

 Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για το πρωτάθλημα Κύπρου για το 2017-18 συνεχίζουμε με τις καλύτερες μεταγραφές.

 Αν εξαιρέσει κανείς τον Εθνικό Άχνας, που του έχει επιβληθεί απαγορευτικό λόγω χρεών του παρελθόντος, οι περισσότερες ομάδες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα κινητικές στο «παζάρι» των μεταγραφών που ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. Ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ έκανε «στοχευμένες» κινήσεις, αποκτώντας ξανά τον Καρλάο και φέρνοντας πίσω στην Κύπρο τον Μακρή. Σημαντικές κινήσεις και από τον Απόλλωνα που απέκτησε Σκέμπρι, Ζελάγια και Χατζηβασίλη, την ίδια ώρα που η ΑΕΛ και η ΑΕΚ Λάρνακας, πέραν των Αβραάμ και Μυτίδη, κινήθηκαν στις γνώριμες τους αγορές, βάζοντας ουκ ολίγα «στοιχήματα». Ιδιαίτερα κινητική και η Ομόνοια που ενίσχυσε, επίσης, το λάτιν στοιχείο της, ενώ με τον Ανδρέα Παντελή και πάλι στο «τιμόνι» της διοίκησης, η Ανόρθωση προχώρησε σε πολλές μεταγραφές, μεταξύ των οποίων και οι γνώριμοι στο ελληνικό κοινό, Ντουγκλάο, Σίλντεφελντ και Πράνιτς.

 Από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, τις καλύτερες μεταγραφές τις έκανε η Νέα Σαλαμίνα, που ενίσχυσε σημαντικά το ρόστερ της, φέρνοντας -μεταξύ άλλων- πίσω στην Κύπρο τον εμβληματικό Σανγκόι, ενώ Ερμής, Άρης, Δόξα και Αλκή απέκτησαν πληθώρα ποδοσφαιριστών αμφιβόλου ποιότητας. Σε αντίθεση, τέλος, με τα πεπραγμένα των άλλων δύο νεοφώτιστων στην κατηγορία, ο Ολυμπιακός Λευκωσίας ανανέωσε με το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ και προχώρησε σε ελάχιστες διαφοροποιήσεις , επειδή υπόκειται κι αυτός σε περιορισμούς μεταγραφών.

 Φαβορί ο ΑΠΟΕΛ

 Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου παραμένει και πάλι ο ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη, για να ακολουθήσει ο Απόλλων Λεμεσού που έχει χτίσει μια εξαιρετική παράδοση απέναντι στους πρωταθλητές (σ.σ κατέκτησε με ανατροπή και το πρόσφατο Σούπερ Καπ Κύπρου). Κοντά στον Απόλλωνα, αλλά με λιγότερες πιθανότητες, βρίσκονται ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕ Λεμεσού και Ομόνοια, ενώ πολύ πιο μακριά συναντάμε την Ανόρθωση.

Πολλά περισσότερα για το πρωτάθλημα Κύπρου για το 2017-18 στο σχετικό άρθρο https://www.betarades.gr/kypros

Και για να μη ξεχνάμε το Ελληνικό πρωτάθλημα το πρόγραμμα για την 1η & 2η αγωνιστική μαζί με τους διαιτητές της 1ης αγωνιστικής    ΕΔΩ

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα