ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤσουρέκια Αγίας Παρασκευής από την κ. Βούλα

Τσουρέκια Αγίας Παρασκευής από την κ. Βούλα

Τσουρέκια Αγίας Παρασκευής από την κ. Βούλα

 Αν και πέρασε το Πάσχα χωρίς καν να το καταλάβουμε και επειδή ακόμη είμαστε σε κλίμα κορωνοϊού, σας μεταφέρουμε την παρακάτω συνταγή για τσουρέκια και σίγουρη επιτυχία. Οι νοικοκυρές συνεχίζουν να παρασκευάζουν τσουρέκια και να δοκιμάζουν νέες συνταγές.

ΥΛΙΚΑ
1750 γρ αλεύρι για τσουρέκια
500 γρ γάλα
200 γρ (φυτίνη+1κ.βιτάμ+1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο)
500 γρ ζάχαρη
100 γρ μαγιά φρέσκια
1 μαχλέπι και 1 κακουλέ
5 αυγά
Λίγο αλάτι στο αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μισό ποτήρι νερό λιώνω τη μαγιά και ρίχνω λίγο αλεύρι για να γίνει χυλός. Στη συνέχεια σκεπάζω για μισή ώρα να φουσκώσει η μαγιά.
Ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω σιγά σιγά τη ζάχαρη και τα αυγά, τα οποία έχω χτυπήσει ξεχωριστά τον κρόκο και ξεχωριστά το ασπράδι.
Σε μια λεκάνη ρίχνω το αλεύρι το μαχλέπι, το κακουλέ και το αλάτι. Κάνω μια λακουβίτσα στο κέντρο στο αλεύρι και ρίχνω τα υγρά και μετά τη μαγιά.
Στη συνέχεια λιώνω τα βουτυρά μου και τα βάζω σε ένα μπωλ.
Παίρνω το υλικό μου και αρχίζω να το ζυμώνω απαλά βουτώντας τα χέρια μου κάθε φορά στο βούτυρο. Το κάνω αυτό περίπου για 20 λεπτά έως ότου τελειώσει όλο το βούτυρο.

Το ζύμωμα πρέπει να είναι απαλό και να το διπλώνω πάντα προς τη μία φορά.
Το αφήνω σε πολύ ζεστό περιβάλλον για 1-2 ώρες όσο χρειάζεται να φουσκώσει να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει κάνω τις πλεξίδες μου και αφού τις ολοκληρώσω τις αλείφω με βούτυρο αμέσως, τις πασπαλίζω με φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι και τις αφήνω για ακόμη 15 λεπτά να φουσκώσουν επιπλέον.
Ψήνω πάνω κάτω για μισή ώρα στους 170 βαθμούς.
Θα έχετε τα πιο γευστικά και αφράτα τσουρέκια που έχετε δοκιμάσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κλείνει το άρθρο “Τσουρέκια Αγίας Παρασκευής από την κ. Βούλα” με δύο ακόμη συνταγές για τσουρέκια που θα βρείτε ΕΔΩ και κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα