ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΦλόγα μνήμης για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού

Φλόγα μνήμης για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού

Φλόγα μνήμης για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού

Ο Δήμος Βισαλτίας ανάβει τη «φλόγα της μνήμης» για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. – Κοινή εκδήλωση των ποντιακών κοινοτήτων του δήμου στην Τριανταφυλλιά

Ο Δήμος Βισαλτίας, μέλος του «Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ΄ημάς Ανατολής», τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και συμμετέχει για 2η χρονιά στην εκδήλωση «Η Φλόγα της Μνήμης».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, παραμονή της επετείου για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας στις 8:00 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Τριανταφυλλιάς, στο μνημείο θυμάτων ποντιακού ελληνισμού, σε συνεργασία με την Κοινότητα Τριανταφυλλιάς. Θα συμμετέχουν, ο Σύλλογο Γυναικών Τριανταφυλλιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριανταφυλλιάς και οι ποντιακές κοινότητες Λευκοτόπου και Θερμών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Προσυγκέντρωση στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τριανταφυλλιάς και άναμμα της φλόγας σε μικρά φαναράκια

Πορεία μνήμης έως το μνημείο που βρίσκεται στο χώρο της πλατείας συνοδεία της Φιλαρμονικής Νιγρίτας του Δήμου Βισαλτίας
Άναμμα της «Φλόγας της Μνήμης» από τον Δήμαρχο Βισαλτίας

Ενός λεπτού σιγή
Χαιρετισμός Δημάρχου Βισαλτίας, κ. Αθανάσιου Μασλαρινού

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να υιοθετηθεί μια ενιαία δράση όλων των μελών του δικτύου και να δοθεί ένα συνολικό στίγμα που θα κινητοποιήσει εκτός των Ποντιακών φορέων, την τοπική κοινωνία, τους νέους και τους μαθητές.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα