ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΦραντζέσκο Μπαλαρίνη ο πρώτος Έλληνας που μπήκε αλλαγή σε αγώνα

Φραντζέσκο Μπαλαρίνη ο πρώτος Έλληνας που μπήκε αλλαγή σε αγώνα

Φραντζέσκο Μπαλαρίνη ο πρώτος Έλληνας που μπήκε αλλαγή σε αγώνα Α Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου

trelopodosfairo_panseraikos.grΑπό την ιστοσελίδα “Τρελοποδόσφαιρο” πληροφορούμαστε για την πρώτη αλλαγή που έγινε σε αγώνα ποδοσφαίρου στην πρώτη Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.
Πρόκειται για το Φραντζέσκο Μπαλαρίνη που αντικατέστησε στο 15΄τον Σωτήρη Γκιόκεζα,  σε αγώνα του Αιγάλεω με Απόλλωνα Αθηνών (1968). 

Περισσότερα από το σχετικό άρθρο που αναφέρει:

Μία σπουδαία αλλαγή στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ήλθε το καλοκαίρι του 1968. Τότε, η FIFA αποφάσισε ότι στα παιχνίδια μπορούν να πραγματοποιούνται δύο αλλαγές.

Έως εκείνο το σημείο, οι ομάδες έμεναν με παίκτη λιγότερο εάν εκείνος χτυπούσε, ή αν ο τραυματίας ήταν σε θέση να σταθεί παρέμενε στο τερέν αλλά, πρακτικά, ήταν σαν να μην βρίσκεται εκεί αφού δεν μπορούσε να προσφέρει!

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1968, λοιπόν, στην πρώτη κιόλας αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, οι Έλληνες φίλαθλοι έγιναν μάρτυρες της πρώτης αλλαγής στην ιστορία του πρωταθλήματός μας: το Αιγάλεω έπαιζε με τον Απόλλωνα Αθηνών και, στο 15ο λεπτό, ο προπονητής του «Σίτι», Θανάσης Σούλης, απέσυρε στον πάγκο τον Σωτήρη Γκιόκεζα και έβαλε στην θέση του τον Φραντζέσκο Μπαλαρίνη.

Φραντζέσκο Μπαλαρίνη

Ο Φραντζέσκος «Τζέκος» Μπαλαρίνης (Φώτο), ο πρώτος αναπληρωματικός που μπήκε αλλαγή στην ελληνική «μεγάλη» κατηγορία, γεννήθηκε το 1938 και έπαιζε ακραίος αμυντικός.
Ξεχώρισε για το δυναμικό και νευρώδες παιχνίδι του, καθώς και για το πείσμα του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα «τσικό» του Αιγάλεω και, εν έτει 1957, ντεμπουτάρισε στην Α’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών.
Έπαιξε δώδεκα χρόνια με την αθηναϊκή ομάδα και την δεκαετία του 1960, που εκείνη συμμετείχε σχεδόν ανελλιπώς στην Α’ Εθνική, ο ίδιος αποτελούσε βασικό της στέλεχος.

Κατέκτησε με το «Σίτι» έναν τίτλο πρωταθλητή της Β’ Εθνικής (το 1965), το 1970 το βοήθησε να πάει ως τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ είχε με την φανέλα του 191 συμμετοχές στην Α’ Εθνική. Αργότερα αγωνίστηκε στον Αχαρναϊκό και στην Θήβα.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα