Χαλβάς άσπρος της νύφης
κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες νερό
1,5 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα ινδοκάρυδο
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
κομματάκια από πορτοκάλι γλυκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βράζουμε το νερό με το λάδι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το ξύσμα, τη βανίλια και τέλος προσθέτουμε το ινδοκάρυδο. Μόλις πήξει κατεβάζουμε το χαλβά και τον βάζουμε στη φόρμα του κέικ. Γαρνίρουμε από πάνω με τα κομματάκια του γλυκού πορτοκαλιού ή και άλλο γλυκό αν θέλουμε. (περγαμόντο, λεμόνι, μανταρίνι)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Μικρό μυστικό για Χαλβάς άσπρος της νύφης : Το ινδοκάρυδο για να κρατήσει το άρωμά του το βάζουμε προς το τέλος, λίγο πριν κατεβάσουμε το χαλβά από τη φωτιά.