Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς λάδι (αλάδωτος)
Συνταγή Στέλιου Πατσιάνη που πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να μας στέλνει τέτοιες ωραίες συνταγές !!!
ΥΛΙΚΑ
1.5 λίτρο νερό
380 gr σιμιγδάλι χοντρό
280 gr ζάχαρη
200ml φυσικός χυμός πορτοκαλιού
βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με το φυσικό χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι για αν μη σβολιάσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Όταν πήξει κατεβάζουμε το χαλβά, αν θέλουμε τον βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε την κανέλα και τα φύλλα αμυγδάλου.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ: Πότε είναι έτοιμος ο σιμιγδαλένιος χαλβάς;
Είναι έτοιμος όταν το σιμιγδάλι ρουφήξει όλο το σιρόπι του, όταν φουσκώσει και όταν μαζευτεί όλος ο χαλβάς γύρω από την κουτάλα όπως η ζύμη για Σου και όταν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
•Όταν βάλετε το χαλβά ζεστό στη φόρμα, πιέστε με την κουτάλα να γίνει συμπαγής και να ισιώσει η επιφάνεια του.
•Στη φόρμα δεν χρειάζεται να βάλετε μεμβράνη, λαδόκολλα κλπ. Ο χαλβάς ξεφορμάρεται τέλεια αφού κρυώσει στη φόρμα.
•Ο χαλβάς διατηρείται για πάρα πολλές ημέρες, αν είναι καλά σκεπασμένος με μεμβράνη για να μην ξεραίνεται.
•Ο χαλβάς μπορεί να γίνει μόνο με ψιλό σιμιγδάλι ή μόνο με χοντρό σιμιγδάλι. Μπορούμε να προτιμήσουμε την υφή από μισό ψιλό και μισό χοντρό σιμιγδάλι.
•Μπορείτε να κάνετε και να δοκιμάσετε πολλές παραλλαγές χαλβά.
Πολλές και διάφορες συνταγές μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ.