Χανούμ μπουρέκ κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ (σιρόπι)
Ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, χτυπάμε μετά το γιαούρτι και το λάδι, το βούτυρο λιωμένο και τέλος το αλεύρι. Ανακατώνουμε και τις σταφίδες και ζυμώνουμε απαλά για να τα κάνουμε τα μπουρέκια στρογγυλά ή μακρόστενα.
Αφού πασπαλίσουμε τα μπουρέκια με αυγό από πάνω τα ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου,
Μόλις ψηθούν και κρυώσουν λίγο, μουσκεύουμε τα μπουρέκια βουτώντας τα, μια από τη μία και μία από την άλλη πλευρά μέσα στη σάλτσα-σιρόπι.
Είναι πανέτοιμα.
Καλή επιτυχία και πολλές άλλες συνταγές από την κ. Αθηνά Τερζάκη από Τερπνή Σερρών θα βρείτε στην ενότητα “ΤΕΡΖΑΚΗ“.