ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΧειροτονία εις Πρεσβύτερον διακόνου π. Δημήτρη

Χειροτονία εις Πρεσβύτερον διακόνου π. Δημήτρη

Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του διακόνου π. Δημήτρη Μεργιανιώτη

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ε.ε. (2021) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νιγρίτης. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε και το Μυστήριο της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του μέχρι τότε διακόνου του Ιερού μας Ναού π. Δημητρίου Μεργιανιώτη.

“Στην ομιλία του προς τον νέο, έγγαμο πρεσβύτερο της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Αγαπητέ μου ιεροδιάκονε π. Δημήτριε, ιδού ότι επέστη διά σέ ο ευπρόσδεκτος και ευλογημένος καιρός, ο προορισμένος υπό της πανσοφίας του καρδιογνώστου Χριστού και ευρίσκεσαι και πάλιν, μετά την παρέλευσιν του αναγκαίου χρονικού διαστήματος, από της εις διάκονον χειροτονίας σου, ενώπιον των φρικτών και ιερών αναβαθμίδων της ψυχοτρόφου αγίας Τραπέζης, αιτών να λάβεις τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, και να κατασταθείς, χάριτι Θεού, οικονόμος των μυστηρίων Του, πιστός δούλος και υπηρέτης του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού και εργάτης της αγίας Εκκλησίας Του.

Σήμερα, ο Απόστολος των εθνών Παύλος, με ενάργεια και δύναμη λόγου, προδιέγραψε, διά του αναγνωσθέντος αποστολικού αναγνώσματός (Β΄ Κορ. 6,1-10), το έργο, τον χαρακτήρα, το ήθος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διακονίας του ιερέως, μέσα σ’ έναν κόσμο, ο οποίος κείται εν τω πονηρώ.

Ο ιερεύς είναι η λαμπάδα του Χριστού η ανημμένη και εκδαπανωμένη, μέσα σ’ αυτόν τον σκοτεινό κόσμο, όπου πνέουν καθημερινώς, λυσσωδώς οι άνεμοι της αντιθεΐας, της συγχύσεως και της ποικίλης αταξίας.

Περισσότερα για τη χειροτονία εις Πρεσβύτερον του διακόνου π. Δημήτρη, που κατάγεται από την Αγία Παρασκευή – Σερρών, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας από όπου είναι και τα παραπάνω.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα