ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΧριστουγεννιάτικη στολισμένη Τερπνή Σερρών

Χριστουγεννιάτικη στολισμένη Τερπνή Σερρών

Χριστουγεννιάτικη στολισμένη Τερπνή Σερρών

Μια βραδινή βόλτα χθες στην Τερπνή, σε τίποτα δε θυμίζει τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, ούτε τη γιορτινή ατμόσφαιρα που θα θέλαμε να νιώσουμε. Πολύ περισσότερο δε μου θύμισε σε τίποτα το γιορτινό, φωτισμένο Δεκέμβριο του 2011 που τραβήχτηκαν όλες οι παρακάτω φωτογραφίες, που όπου να γυρνούσες τα μάτια σου έβλεπες λαμπάκια χριστουγεννιάτικα να αναβοσβήνουν και να στολίζουν αυλές και τα μπαλκόνια. Ίσως μόνο η πλατεία της Τερπνής που στολίστηκε, έκανε το κέντρο της Τερπνής εορταστικό. Στα σπίτια ακόμη τίποτε.

Μην ξεχνάμε πως τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που και οι μεγάλοι γίνονται παιδιά και τα σπίτια λαμπερά και γιορτινά, με στολίδια πολύχρωμα. 

Τα Χριστούγεννα είναι έτσι κι αλλιώς η γιορτή της θαλπωρής, της γαλήνης και της οικογενειακής ζεστασιάς. Απολαμβάνουμε την εορταστική ατμόσφαιρα με ζεστασιά, ηρεμία, χαρά και ίσως μία μικρή δόση νοσταλγίας για αυτά τα παραμυθένια Χριστούγεννα όπως των παιδικών μας χρόνων…

Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, κάποιες αναμνήσεις είναι χαραγμένες καλά στη μνήμη και την καρδιά μας κι αυτές τις μέρες έρχονται να μας αιφνιδιάσουν και μας υπενθυμίσουν τα Χριστούγεννα που έρχονται.

Ίσως να φταίνε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ίσως τα λαμπάκια, ίσως να φταίει κι η μυρωδιά από τα μελομακάρονα, ίσως φταίνε όλα μαζί, ίσως και τίποτα. Ίσως και μόνο η αίσθηση των Χριστουγέννων κι η αλλαγή του χρόνου να γεμίζει και πάλι την καρδιά μας με νοσταλγία, που ο χρόνος περνάει και το ημερολόγιο μετράει έναν ακόμα χρόνο που θα περάσει.

Ο κλασικός χριστουγεννιάτικος στολισμός πάντα διαχρονικός και επίκαιρος! Το λαμπερό κόκκινο χρώμα xristougena_panseraikos.gr_Χριστούγεννακυριαρχεί και συνοδεύεται από χρυσό, glitter και χιόνι. Η χαρακτηριστική κόκκινη και πράσινη καρό κορδέλα στολίζει από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέχρι το στεφάνι της πόρτας, το τραπεζομάντηλο, τα κεριά, τα δώρα. Φυσικά η κλασική κόκκινη μπότα του Αϊ Βασίλη κρέμεται από το τζάκι ή από οπουδήποτε αλλού, αν αυτό δεν υπάρχει, και περιμένει να γεμίσει με δώρα. Τσόχινα στολίδια (πολλές φορές χειροποίητα), ξύλινα αλογάκια και παιχνίδια, καρουζέλ, κόκκινες και χρυσές μπάλες, καμπανούλες και αστεράκια και φυσικά φιόγκοι από λινάτσα. Η φάτνη στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το αστέρι στην κορυφή του δεν μπορούν να λείπουν.

Οι αυλές και τα μπαλκόνια των σπιτιών υπέροχα στολισμένα. Η φύση ήταν και παραμένει μοναδική πηγή έμπνευσης για κάθε είδους διακόσμηση, πόσο μάλλον για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο εξωτερικό των σπιτιών. Η χειμωνιάτικη φύση εκτός από υπέροχες εικόνες προσφέρει μοναδικά υλικά που με λίγη φαντασία μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι μας μέσα αλλά και έξω σε χριστουγεννιάτικο παράδεισο.

Ας αφήσουμε λοιπόν την κατήφεια και σιγά σιγά να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Κλείνοντας το άρθρο Χριστουγεννιάτικη στολισμένη Τερπνή”, πολλές φωτογραφίες με αρχειακό υλικό, από στολισμένα σπίτια στην Τερπνή μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ. 

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

3η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 06 Απριλίου, 2024 17:00
2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00 location
Ζωντανά
0 - 0
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα