Ψάρι πλακί από την κ. Ντίνα Σπυρούδη
Ένα φαγητό για όλα τα πορτοφόλια, γούστα που μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου. Πρόταση τις σελίδας και των συνεργατών είναι για φαγητά με υλικά “εποχής”.
ΥΛΙΚΑ
2 ψάρια μεγάλα του γούστου σας
4 πατάτες σε χοντρές ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ψάρια μας, τα πλένουμε και κάνουμε 2 με 3 χαρακιές πάνω στην κάθε πλευρά τους!
Τα αλατίζουμε εσωτερικά και τα βάζουμε στο ταψί. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια μας και όταν είναι όλα στο ταψί, ριχνουμε και το λαδάκι μας και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να δοκιμάσουμε και να είναι οι πατάτες μας έτοιμες. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί λιγάκι νεράκι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλους εσάς, που θα δοκιμάσετε να παρασκευάσετε τη συνταγή “Ψάρι πλακί” και πιστεύουμε ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι.
Ευχαριστούμε την κ. Ντίνα, όπως και όλους του συνεργάτες της σελίδας, για τις υπέροχες συνταγές τους.