ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΌλες οι βασικές ζύμες! Ξεκινάμε με τη ζύμη σφολιάτα

Όλες οι βασικές ζύμες! Ξεκινάμε με τη ζύμη σφολιάτα

Όλες οι βασικές ζύμες! Ξεκινάμε με τη ζύμη σφολιάτα και θα συνεχίσουμε με κρουασάν, κουρού, πίτες.

Θέλετε ζύμη για σφολιάτα; Μήπως για φύλλο κρούστας; Ψάχνετε συνταγή για να κάνετε την κλασσική ζύμη κουρού; Εδώ θα βρείτε αυτές και άλλες πολλές ζύμες.

Αποθηκεύστε το άρθρο για να το συμβουλεύεστε ξανά και ξανά! Φύγαμε λοιπόν! Ζύμη σφολιάτα (κλασική συνταγή) Την συγκεκριμένη συνταγή θα την αγαπήσετε! 

Ζύμη σφολιάτα (κλασική συνταγή). 

Υλικά
400 γρ. αλεύρι
7,5 γρ. ψιλό αλάτι
250 ml παγωμένο νερό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
400 γρ. βούτυρο πολύ καλής ποιότητας

Εκτέλεση
Δουλεύετε το βούτυρο με μια σπάτουλα και το πλάθετε σε σχήμα ορθογώνιο (8 x 12 x 1,5 εκ) το αλευρώνετε και το τυλίγετε σε μια λαδόκολλα. Το αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο. Κοσκινίζετε το αλεύρι και σχηματίζετε στο κέντρο του ένα λακκάκι όπου προσθέτετε το αλάτι και το λεμόνι και στη συνέχεια αρχίζετε να προσθέτετε λίγο λίγο το νερό. Δουλεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακιά ώστε να κολλάει ελαφρά στα χέρια. Τη ζυμώνετε για 20 λεπτά και τη χτυπάτε πότε πότε στον πάγκο εργασίας για να γίνει ελαστικότερη. Βρέχετε τα δάχτυλα σας με κρύο νερό και τη ραντίζετε για να μη γίνει σφιχτή και στεγνή.

Μόλις τη νιώσετε να γίνεται λεία, την απλώνετε σε καθαρή πετσέτα και την ανοίγετε με τον πλάστη σε τετράγωνο. Βάζετε στο κέντρο του το βούτυρο, σηκώνετε τις άκρες του, τις διπλώνετε πάνω από το βούτυρο και τις κολλάτε ώστε να το κλείσετε μέσα. Την τυλίγετε σε λαδόκολλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Κατόπιν, ανοίγετε και πάλι τη ζύμη με τον πλάστη πάνω στην αλευρωμένη πετσέτα, δημιουργώντας και πάλι ένα ορθογώνιο φύλλο, το οποίο διπλώνετε στα τρία. Το αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ανοίγματος- διπλώματος- παραμονής στο ψυγείο, για άλλες 4 φορές. Μετά τον 6ο «γύρο», βάζετε τη ζύμη για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο. Τότε είναι έτοιμη για χρήση.

Πηγή για το άρθρο “Όλες οι βασικές ζύμες” η ιστοσελίδα xrysessyntages και διάφορες συνταγές μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα