ΑρχικήΑΡΧΙΚΗH μηχανικός με καταγωγή από την Τερπνή στην ομάδα Alfa Romeo της...

H μηχανικός με καταγωγή από την Τερπνή στην ομάδα Alfa Romeo της Formula 1

H μηχανικός με καταγωγή από την Τερπνή στην ομάδα Alfa Romeo της Formula 1

Πριν αναφερθούμε στο δημοσίευμα που αφορά τη μηχανικό της Formula 1 να αναφέρουμε ότι είναι κόρη του Εμμανουηλίδη Όμηρου του Σπύρου από την Τερπνή Σερρών που μετανάστευσε στην μακρινή Αυστραλία. Συγκεκριμένα, είναι ανιψιά του γνωστού επιπλοποιού από την Τερπνή Εμμανουηλίδη Αθ. Όμηρου.

Περισσότερα στο σχετικό άρθρο της ιστοσελίδα neoskosmos που αναφέρει:

Από τα εξωτερικά προάστια της Μελβούρνης, μέχρι την Οξφόρδη και τώρα τη Ζυρίχη, η Χριστίνα Εμμανουηλίδη έχει αφήσει το στίγμα της, κάνοντας βήματα για τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.

Η Χριστίνα Εμμανουηλίδη είναι Μηχανικός Ανάπτυξης Υπολογιστικών Ρευστών Δυναμικών στην ομάδα Alfa Romeo Racing ORLEN F1 και ζει στη Ζυρίχη τα τελευταία τρία χρόνια.
Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα πήγε στο Grand Prix Τουρκίας, φτάνοντας στην 11η θέση.

Η 30χρονη μηχανικός έχει κάνει την Ελβετία το νέο της σπίτι, αφού πέρασε σχεδόν μια δεκαετία σπουδών και στη συνέχεια εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

H μηχανικός, Χριστίνα Εμμανουηλίδη είναι πολύ πιο κοντά στην καταγωγή της οικογένειάς της αυτές τις μέρες, καθώς είναι απλώς ένα άλμα, πηδώντας από τις ρίζες του πατέρα της στις Σέρρες και συγκεκριμένα από την Τερπνή και της μητέρας της στη Φλώρινα.

Ο σχεδιασμός και η επίλυση προβλημάτων ήταν πάντα στο «αίμα» της και παρόλο που δεν έπεσε στη σειρά για να γίνει μέλος της ομάδας αρχιτεκτόνων της οικογένειάς της, η κ. Εμμανουηλίδη τη βρήκε να χρησιμοποιεί μηχανές, ίσως ακόμη και να τροφοδοτείται περαιτέρω από την ανατροφή της στη Μελβούρνη.

Τελικά, όλες οι προσπάθειές της από τις σπουδές μηχανικής μηχανοκίνητου αθλητισμού, την εργασία για προμηθευτές μηχανοκίνητου αθλητισμού και εταιρείες λογισμικού, της έφεραν ένα ρόλο στην ομάδα της Alfa Romeo ORLEN F1. Δεν ήταν πια έξω, κοιτούσε μέσα, αλλά τώρα ήταν καιρός να κάνει μερικά νέα βήματα.

Ενώ ήταν πάντα ενήμερη για την έλλειψη γυναικών στον τομέα της, ήταν ακόμα εκπληκτικό να βλέπω πώς αυτό εξαπλώθηκε σε άλλες πτυχές της καθημερινής της δουλειάς και πώς ακόμη και η απλή παρουσία της θα μπορούσε να «καλλιεργήσει» την αλλαγή.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00
4η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 13 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα