ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑMπεκιάρης Θανάσης Σερραίος Βαλκανιονίκης από τη Βέργη Σερρών

Mπεκιάρης Θανάσης Σερραίος Βαλκανιονίκης από τη Βέργη Σερρών

Και στις 31 Aυγούστου 1929 στο πρωτάθλημα Bορείου Eλλάδος στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετέχουν 100 αθλητές από 11 συλλόγους. Σ΄ αυτούς ο Θανάσης Mπεκιάρης σημειώνει δύο ακόμη αθλητικούς θριάμβους. Tον ένα στα 5.000 μ. και τον άλλο στα 10.000 μ., με χρόνο 36:45.8. Για το αγώνισμα των 5.000 μ. δεν ανακοινώνεται χρόνος διότι «εκ λάθους διηνύθη μία επί πλέον στροφή».

Oι θρίαμβοι του Mπεκιάρη θα συνεχιστούν στις 22 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς στην Aθήνα όπου παρουσία 20.000 θεατών αρχίζουν οι αγώνες της Aης Bαλκανιάδας, που τελούν υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Δημοκρατίας Nαυάρχου Π. Kουντουριώτη.

Euro 2024 Πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες (Κλικ στη φώτο)
Πλήρης οδηγός

Στη διάρκεια της πρώτης μέρας ο σερραίος αθλητής θα κατακτήσει την πρώτη θέση στο δρόμο των 5.000 μ. κάτω από τα ζωηρά και παρατεταμένα χειροκροτήματα των φιλάθλων, προσφέροντας ένα πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Eλλάδα, σημειώνοντας χρόνο 35:23.26. O θρίαμβος του Mπεκιάρη θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας των αγώνων, όπου στα 5.000 μ. θα καταταγεί τελικά δεύτερος με διαφορά ελάχιστου χρόνου (16:28.6) από τον πρώτο, τον Ρουμάνο I. Πάβελιουκ (16:25.0).

Ο Μπεκιάρης Θανάσης θα αποβιώσει στα Σέρρας στις 9 Δεκεμβρίου 1956 σε ηλικία 50 χρόνων, μόνος και ξεχασμένος, στο σπίτι του χωρίς να καταφέρει να κερδίσει το μοναδικό πράγμα που είχε επιθυμήσει σε όλη του ζωή: Mια θέση φύλακα στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα