ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΕυρωπαϊκές εκλογές 2024 όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ευρωπαϊκές εκλογές 2024 όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ευρωπαϊκές εκλογές 2024, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στις κάλπες

Πλήρης οδηγός για το πώς εκλέγονται οι ευρωβουλευτές; ποια πολιτικά κόμματα μπορώ να ψηφίσω; ποιο είναι το κατώτατο όριο εκλογής πολιτικών κομμάτων; είναι υποχρεωτική η ψηφοφορία; πώς θα ψηφίσετε στην Ελλάδα, πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές; πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται; ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου; πού μπορώ να ψηφίσω; ποια έγγραφα πρέπει να φέρω στο εκλογικό τμήμα;

Πώς θα ψηφίσετε στην Ελλάδα

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου 2024. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την χρονιά των εκλογών.
Εφόσον ολοκληρώσατε την εγγραφή σας για την νέα διαδικασία της επιστολικής ψηφοφορίας εντός της σχετικής προθεσμίας, μπορείτε να ασκήσετε το εκλογικό δικαίωμά σας από απόσταση.

Euro 2024 Πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες (Κλικ στη φώτο)
Πλήρης οδηγός

Πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές;
Τα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν στις 9 Ιουνίου 2024, από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το βράδυ.
Οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να έχουν παραληφθεί από τις αρμόδιες αρχές εντός της σχετικής διορίας, δηλαδή έως και τις 17:00 ώρα Ελλάδας της 8ης Ιουνίου 2024, προκειμένου να καταμετρηθούν ως έγκυρες.

Πόσοι ευρωβουλευτές εκλέγονται;
Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν 21 ευρωβουλευτές το 2024, όπως και στις εκλογές του 2019.

Πώς εκλέγονται οι ευρωβουλευτές;
Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, όλες οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιούν εκλογικά συστήματα που να εξασφαλίζουν αναλογική εκπροσώπηση, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των εκλεγμένων μελών κάθε κόμματος εξαρτάται από το ποσοστό των ψήφων που έλαβε το κόμμα.
Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης, η οποία δίνει στους ψηφοφόρους την δυνατότητα να επιλέξουν συγκεκριμένους υποψήφιους.
Μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης.
Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει τις αντίστοιχες έδρες.

Ποια πολιτικά κόμματα μπορώ να ψηφίσω στις Ευρωπαϊκές εκλογές;
Κλικ ΕΔΩ.

Συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα (2).

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

UEFA Euro 2024
Αγώνες ημέρας

Φάση των "16" (Νοκ άουτ)
Κυριακή 30 Ιουνίου, 2024 19:00
Κυριακή 30 Ιουνίου, 2024 22:00

Βαθμολογίες, όλοι αγώνες.

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα