ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΙστορία του Απόλλωνα Παραλιμνίου - ΕΠΣ Σερρών

Ιστορία του Απόλλωνα Παραλιμνίου – ΕΠΣ Σερρών

Ιστορία του Απόλλωνα Παραλιμνίου – ΕΠΣ Σερρών (ποδόσφαιρο)

Το Παραλίμνιο ανήκει στην Περιφερειακή ενότητα Σερρών και έχει 720 κατοίκους. Η κοινότητα δημιουργήθηκε το 1927 που αποσπάστηκε από την κοινότητα της Πεντάπολης. Το 1998 με το σχέδιο Καποδίστριας ήταν στο Δήμο Στρυμώνα και το 2010 με το σχέδιο Καλλικράτης εντάχθηκε στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά.
Απέχει 17,5 χιλιόμετρα από την πόλη των Σερρών.

Σας παρουσιάζουμε την ιστορία του Απόλλωνα Παραλιμνίου που είναι:

Το 1970 ήταν έτος σταθμός για τον ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ. Το 1970 ξεκίνησε η ιδέα για την συγχώνευση δυο ομάδων. Του ΔΙΓΕΝΗ και του ΗΡΑΚΛΗ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ. Την 14η Απριλίου 1971 ιδρύεται και επίσημα το φίλαθλο σωματείο με την επωνυμία <<ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ>> .

Σκοπός του συλλόγου όπως περιγράφεται και στο καταστατικό του είναι η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων με την χρησιμοποίηση αγωνιστικής και ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με την εφαρμογή μορφωτικού προγράμματος επί των αθλουμένων.

Μετά την αλλάγη της χιλιετίας αρχίζουν και οι επιτυχίες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε επίπεδο τίτλων. Η αρχή γίνεται την σεζόν 2000-2001 με την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ. Ακολουθεί μια ακόμα πιο επιτυχημένη σεζόν, το 2001-2002, οπότε κατακτά το ντάμπλ της τοπικής ένωσης αποκτώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα συμμετοχής στην Δ΄ Εθνική κατηγορία Ελλάδος. Στη Δ΄ Εθνική παραμένει για πέντε συνεχόμενα έτη ως και την σεζόν 2005-2006. Ενδιάμεσα το 2004-2005 κατακτά και πάλι το κύπελλο ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ.

Η ομάδα αμέσως μετά μπαίνει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ιστορίας της αφου δεν βρέθηκε το κατάλληλο ενδιαφέρον απο ανθρώπους ώστε να συνεχίσει ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ.

Την σεζόν 2011-2012 ξεκινάει μια νέα προσπάθεια από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και όραμα για την ομάδα. Βρέθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να αναγεννηθεί η ομάδα και να κάνει νέο ξεκίνημα με παίκτες που κατάγονται από το παραλίμνιο, με μπροστάρη τον παίκτη – προπονητή και πρόεδρο τον Κεραμάρη Δημήτρη, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να επαναφέρουν την ομάδα στις επιτυχίες τηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους .  Συνέχεια στη 2η σελίδα (κάντε κλικ ΕΔΩ).

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα