ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΜάγεψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις Σέρρες, μουσική διαδρομή

Μάγεψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις Σέρρες, μουσική διαδρομή

Μάγεψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις Σέρρες, μουσική διαδρομή και μερικά από τα τραγούδια του

Η πόλη των Σερρών γιόρτασε με ξεχωριστό τρόπο την 111η επέτειο της Απελευθέρωσής της, φιλοξενώντας μια μεγάλη συναυλία με κεντρικό καλεσμένο τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη μπάντα του, τους “Ευγενείς Αλήτες”.

Η εκδήλωση αυτή, που έλαβε χώρα στο Πάρκο Ηρώων το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 και ήταν μέρος των εορτασμών “Ελευθέρια 2024”, μάγεψε και προσέλκυσε πλήθος κόσμου, το οποίο είχε την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν τη μουσική του αγαπημένου καλλιτέχνη.

ΜάγεψεΟ Πορτοκάλογλου, γνωστός για την ιδιαίτερη μουσική του προσέγγιση και την έντονη σκηνική παρουσία, παρουσίασε μια πλούσια παράσταση με τραγούδια από την πολυετή καριέρα του αλλά και νέες δημιουργίες, ενώ η συναυλία περιελάμβανε και τη συμμετοχή της Βίκυς Καρατζόγλου, μιας από τις νεότερες αναγνωρίσιμες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Euro 2024 Πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες (Κλικ στη φώτο)
Πλήρης οδηγός

Η εκδήλωση αυτή υπογράμμισε τη σημασία της μουσικής ως μέσου εκφράσεως και ενότητας, ενώ ταυτόχρονα τίμησε την ιστορία και την κληρονομιά της πόλης.

Συνέχεια με λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου 1957 στον Βόλο, είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και σεβαστούς Έλληνες τραγουδοποιούς.

Η μουσική του πορεία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν και ίδρυσε το συγκρότημα Φατμέ, το οποίο έγινε γνωστό για τα ποιοτικά τραγούδια και τις ζωντανές εμφανίσεις του.
Μετά τη διάλυση των Φατμέ το 1989, ο Πορτοκάλογλου συνέχισε με προσωπική καριέρα, κυκλοφορώντας αρκετούς δίσκους που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή.

Η μουσική του έχει χαρακτηριστεί ως ένα μείγμα από rock, έντεχνο και παραδοσιακούς ήχους, με τραγούδια που συχνά αναφέρονται σε κοινωνικά θέματα και προσωπικές εμπειρίες.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλεξίου και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, και έχει γράψει μουσική για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Το 2002, κέρδισε τρία βραβεία Αρίων, στις κατηγορίες “Καλύτερο Τραγούδι”, “Καλύτερο Έντεχνο Άλμπουμ” και “Καλύτερη Μουσική Ταινίας”.

Με την πλούσια δισκογραφία του και την αδιάκοπη δημιουργικότητα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου αποτελεί ένα πρότυπο για την ελληνική μουσική και έναν καλλιτέχνη που έχει σφραγίσει την εποχή του με το ανεξίτηλο στίγμα της μουσικής του.

Κλείνει το άρθρο “Μάγεψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις Σέρρες” με τραγούδια του που έχουν αγαπηθεί και τραγουδηθεί από πολλούς:
Το “Δίψα”, το “Τα Καράβια Μου Καίω”, το “Θάλασσά Μου Σκοτεινή”, το “Βάλε μου δύσκολα”, το “Ό,τι δε σε σκοτώνει”, το “Φωνές”, το “Υπάρχει λόγος σοβαρός”, το “Σήκω ψυχή μου, σήκω χόρεψε”, το “Άσωτος υιός”, το “Δε μας συγχωρώ” ……..

Εκτός από την μουσική, ο Πορτοκάλογλου έχει ασχοληθεί και με την τηλεόραση, παρουσιάζοντας την εκπομπή “Μουσικό Κουτί” μαζί με τη Ρένα Μόρφη από το φθινόπωρο του 2020.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

UEFA Euro 2024
Αγώνες ημέρας

Φάση των "16" (Νοκ άουτ)
Τρίτη 02 Ιουλίου, 2024 19:00
Τρίτη 02 Ιουλίου, 2024 22:00

Βαθμολογίες, όλοι αγώνες.

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα