ΑρχικήLIFE HOTΦεγγάρι των λουλουδιών Flower Moon

Φεγγάρι των λουλουδιών Flower Moon

Φεγγάρι των λουλουδιών Flower Moon

Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή και ως το φεγγάρι των λουλουδιών, θα φωτίσει τον ουρανό το βράδυ της Πέμπτης (23 Μαΐου 2024), ενώ θα φαίνεται μεγαλύτερη και πιο πολύχρωμη την Παρασκευή (24 Μαΐου 2024).

Το όνομα προέρχεται από την φυλή Algonquin * (είναι ένας αυτόχθονος λαός που ζει τώρα στον Ανατολικό Καναδά) και όπως το όνομα κάθε πανσελήνου συνήθως προέρχεται από φυσικά φαινόμενα ή αλλαγές στη χλωρίδα και την πανίδα σε μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, έτσι και με την πανσέληνο του Μαΐου να ονομάζεται “Φεγγάρι των λουλουδιών – Flower Moon” επειδή πολλά λουλούδια ανθίζουν εκείνη την εποχή.

Euro 2024 Πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες (Κλικ στη φώτο)
Πλήρης οδηγός

Το φεγγάρι των λουλουδιών που μοιράστηκε τον νυχτερινό ουρανό με τον Αντάρης (Antares *: ένα κόκκινο υπεργίγαντα αστέρι και ένα από τα φωτεινότερα αστέρια στον αστερισμό του Σκορπιού).

Μερικές ακόμη ονομασίες της Πανσελήνου του Μαΐου είναι: Φεγγάρι του Δράκου (Κίνα), Φεγγάρι του Γάλακτος, Φωτεινό φεγγάρι (Κέλτες), Λαμπερό Φεγγάρι, Σελήνη της σποράς (Τσερόκι), Φεγγάρι Κάστορα, Σελήνη του λαγού, Φεγγάρι της Μητέρας …..

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επόμενη πανσέληνος που θα φωτίσει τον ουρανό θα είναι το φεγγάρι της Φράουλας την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.
Αυτή θα είναι η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο και του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, μόλις μία ημέρα πριν από το θερινό ηλιοστάσιο του 2024.

* el.wikipedia.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

UEFA Euro 2024
Πρόγραμμα, αποτελέσματα ημέρας

Φάση ομίλων 1η Αγωνιστική
Κυριακή 16 Ιουνίου, 2024 16:00
Κυριακή 16 Ιουνίου, 2024 19:00
Κυριακή 16 Ιουνίου, 2024 22:00

Βαθμολογίες, αποτελέσματα & όλο το πρόγραμμα της διοργάνωσης ΕΔΩ.

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα