Αλεξανδρινά – νηστίσιμo γλύκισμα

Αλεξανδρινά νηστίσιμα κ. ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΡΖΑΚΗ
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ
1 κούπα ηλιέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα καρύδια
1 μπέικιν
λίγο κονιάκ
αλεύρι όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να λιώσει, το ινδοκάρυδο, τα καρύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει στο μούλτι, ακόμη ρίχνουμε το μπέικιν, το κονιάκ και τέλος όσο αλεύρι πάρει η ζύμη μας. Τα κάνουμε αν θέλουμε σαν κουραμπιέδες ή με κουπάτ κάνω σχεδιάκια, αστεράκια κλπ .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Είναι τραγανά και αρωματικά τα νηστίσιμα Αλεξανδρινά, λιώνουν στο στόμα και ευωδιάζουν λόγω της μυρωδιάς του βουτύρου!

Advertisements

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.