Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 8 Μαρτίου

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 8 Μαρτίου

   Αυτή η ημέρα, η 8η Μαρτίου δεν είναι μια συνηθισμένη, μια απλή ημέρα. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Αν και πραγματικά, θα έπρεπε να είναι μια συνηθισμένη μέρα, μια ημέρα ρουτίνας, αφού τις γυναίκες τις αγαπάμε, τις τιμάμε και τις σεβόμαστε, κάθε ημέρα του χρόνου. Ή τουλάχιστον, έτσι θα πρέπει να κάνουμε όλοι.

  Τι θα ήμασταν άλλωστε χωρίς τις γυναίκες; Αυτές είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ, ο λόγος για τις περισσότερες στιγμές χαράς στη ζωή μας, η αιτία για τα πλατύτερα και μεγαλύτερα χαμόγελα και τις μεγαλύτερες αλήθειες που μοιραζόμαστε.

 Μακριά από μότο τύπου “πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα”, αφού κάθε γυναίκα οφείλει να στέκεται δίπλα στον άντρα, σαν ισότιμος σύμμαχος.

"Ο Λεωνίδας"
Καφέ - Ουζερί - Μεζεδοπωλείο
Νιγρίτα  Τηλέφωνο: 2322 023744

Συνήθως κανείς δεν μπορεί να κρύψει τη λατρεία του για τις γυναίκες κι η σημερινή γιορτή, αποτελεί την ιδανική αφορμή για να παραθέσουμε τους 100 λόγους για τους οποίους τις λατρεύουμε.

Αν και μεταξύ μας, και οι 100 λόγοι πολύ λίγοι είναι.

Η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας φτάνει πίσω στο 1857, όταν πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργία από εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή και το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

     Παραδοσιακά, αυτή η μέρα αποτελεί φόρο τιμής στα γεγονότα της 8 Μαρτίου 1857. Ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο με σκοπό να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για τη βελτίωση της θέσης των γυναικών.

Snack Bar - Ψητοπωλείο “ο ΤΟΛΗΣ”

Νιγρίτα - Τηλεπαραγγελίες: What's Up 6989447710 & 2322770770     Περισσότερα ΕΔΩ

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός