Advertisements

Πατάτες ογκρατέν της κ. Αθηνάς

Πατάτες ογκρατέν κ. Αθηνάς Τερζάκη

ΥΛΙΚΑ

3-4 κούπες διάφορα κασέρια και προαιρετικά αλλαντικά 
3 κρέμες γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το πιρέξ
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές, ψιλές 2 πόντους. Τις βάζουμε στο πυρέξ αφού το έχουμε Αθηνά Τερζάκηαλείψει με βούτυρο και καλύπτουμε όλα τα κενά με κομματάκια πατάτας. Ρίχνουμε στις πατάτες αλάτι και πιπέρι, τα κασέρια και τα αλλαντικά σε στρώσεις εναλλάξ (εναλλάξ πατάτες με κασέρια και αλλαντικά). Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς. Λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει από πάνω και να πάρει υπέροχο χρώμα.

     Αν δεν έχετε επαρκείς ποσότητες σε κρέμα γάλακτος, για Πατάτες ογκρατέν, μπορείτε να συμπληρώσετε με γάλα εβαπορέ ή γάλα παστεριωμένο ημέρας.

Advertisements

G. Panseraikos

www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

eight − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.