Πατάτες ογκρατέν της κ. Αθηνάς
Πατάτες ογκρατέν κ. Αθηνάς Τερζάκη
ΥΛΙΚΑ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στρογγυλές, ψιλές 2 πόντους. Τις βάζουμε στο πυρέξ αφού το έχουμε αλείψει με βούτυρο και καλύπτουμε όλα τα κενά με κομματάκια πατάτας. Ρίχνουμε στις πατάτες αλάτι και πιπέρι, τα κασέρια και τα αλλαντικά σε στρώσεις εναλλάξ (εναλλάξ πατάτες με κασέρια και αλλαντικά). Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς. Λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει από πάνω και να πάρει υπέροχο χρώμα.
“Snack Bar ο ΤΟΛΗΣ” στη Νιγρίτα. Τηλεπαραγγελίες: What's Up 698 944 7710 & 2322 770 770.
Αν δεν έχετε επαρκείς ποσότητες σε κρέμα γάλακτος, για Πατάτες ογκρατέν, μπορείτε να συμπληρώσετε με γάλα εβαπορέ ή γάλα παστεριωμένο ημέρας.