ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΑιμοδοσία των φίλων του ΠΑΟΚ "Βισάλτες"

Αιμοδοσία των φίλων του ΠΑΟΚ “Βισάλτες”

Αιμοδοσία των φίλων του ΠΑΟΚ “Βισάλτες”

Πιστοί για μία ακόμη χρονιά στο καθήκον τους οι πολυάριθμοι, 72 στον αριθμό φίλοι του ΠΑΟΚ  «ΒΙΣΑΛΤΕΣ», στο Κέντρο Υγείας στη Νιγρίτα έδωσαν αίμα και συμμετείχαν στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

Αυτή ήταν η 20η αιμοδοσία που διεξάχθηκε υπό την αιγίδα των φίλων του Δικεφάλου στην περιοχή, δείχνοντας για μία ακόμη φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο, από τις 09:00 μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι.

Πραγματικά είναι ενθαρρυντικό όταν νέοι άνθρωποι κυρίως, αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να αφιερώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να ανεβούν στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας να δώσουν αίμα. Γιατί το αίμα κάποια στιγμή αν δε χρειαστεί για τους ίδιους, θα χρειαστεί για κάποιον από την οικογένειά τους, τους φίλους τους. Δυστυχώς όμως την έλλειψη αυτή την αντιλαμβανόμαστε όλοι, όταν εμείς οι ίδιοι ή οι κοντινοί μας άνθρωποι το χρειαστούν!

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μία κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή όλων όσοι χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι σημαντικό, γιατί η μονάδα αίματος που θα προσφέρει θα σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

αιμοδοσία_ Αιμοδοσία στην Τερπνή ΣερρώνΔυστυχώς στη χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκειά του είναι μία υπαρκτή κατάσταση. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται κυρίως στη μη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι μπορούν με την τελείως ανώδυνη γι’ αυτούς εθελοντική αιμοδοσία να προσφέρουν το πολυτιμότερο, για όσους το χρειάζονται θεραπευτικό μέσο, το αίμα.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο να νοσήσει από οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια. Το αίμα συλλέγεται χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο εξοπλισμό. Ένας νέος ασκός με ενσωματωμένη αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσης χρησιμοποιείται για κάθε δότη και η βελόνα καταστρέφεται αμέσως μετά την αιμοδοσία.

Ο υποψήφιος δότης μπορεί να είναι ηλικίας από 18 έως 60 ετών, χωρίς να διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία του. Αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο ανάλογα με τα πρότυπα κάθε χώρας.

Η αιμοδοσία δεν διαρκεί πολύ. Για τη συλλογή του αίματος αρκούν περίπου 8 – 10 λεπτά. 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες του συνδέσμου ΠΑΟΚ Βισαλτίας.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα