ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΖύμη για κρουασάν μία υπέροχη συνταγή

Ζύμη για κρουασάν μία υπέροχη συνταγή

Ζύμη για κρουασάν μια υπέροχη συνταγή για να εντυπωσιάσετε γνωστούς και φίλους

Υλικά:

60 ml. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
65 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. αλεύρι σκληρό
6 γρ. ξερή μαγιά διαλυμένη σε 25ml χλιαρό νερό
30 γρ. ζάχαρη άχνη
Αλάτι 1/2κ.γ.
150 γρ. βούτυρο ανάλατο , παγωμένο και κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής για ζύμη για κρουασάν:

Τοποθετούμε το γάλα, το νερό και μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι το βούτυρο να γίνει μικρά κομμάτια μεγέθους 1 εκατοστό. Δεν πρέπει να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να λιώσει γίνει εντελώς ομοιογενές.

Τοποθετούμε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το μείγμα από γάλα που φτιάξαμε πριν και με μια σπάτουλα ενώνουμε τα στερεά με τα υγρά χωρίς όμως να προσπαθήσουμε να λιώσουμε περαιτέρω το βούτυρο. Μόλις ενωθεί το μείγμα, το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια εργασίας και το ζυμώνουμε ελαφρά, σχηματίζοντας μια μπάλα ζύμης.

Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Στην συνέχεια σε μια καθαρή και εντελώς στεγνή επιφάνεια εργασίας, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και στη συνέχεια με ένα πλάστη ανοίγουμε ένα τετράγωνο φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστό. Διπλώνουμε τις 4 πλευρές της ζύμης μας προς το κέντρο του τετραγώνου, ώστε να έχουμε καλύψει και σφραγίσει το εσωτερικό του φύλλου μας. Ανοίγουμε και πάλι με το πλάστη τη ζύμη μας σε ορθογώνιο σχήμα. Στη συνέχεια διπλώνουμε και πάλι και ανοίγουμε με τον πλάστη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά.

Τέλος ανοίγουμε με τον πλάστη και διπλώνουμε τη ζύμη για τελευταία φορά.

Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία συνολικά για 3 φορές. Στην συνέχεια τυλίγουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα πριν από τη χρήση.

Πηγή για το άρθρο “Ζύμη για κρουασάν” το site xrysessyntages, για πολλές και διάφορες συνταγές κάντε κλικ στα περισσότερα.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα