ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠΣΑΠ Πανελ. Σύνδ. Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών

ΠΣΑΠ Πανελ. Σύνδ. Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών

ΠΣΑΠ Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ιδρύθηκε το 1975 και είναι το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού μέλη του συνδέσμου μπορεί να είναι “όλοι οι εν ενεργεία αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα από υπηκοότητα, εφ’ όσον αγωνίζονται σε σύλλογο που συμμετέχει στα πρωταθλήματα που διοργανώνονται από την ΕΠΟ ανάμεσα στα σωματεία τα οποία διαθέτουν τμήματα αμειβομένων ποδοσφαιριστών“.
Ο ΠΣΑΠ είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (FIFPro).

Οι βασικοί στόχοι του συνδέσμου είναι οι εξής:

  1. Η συνένωση όλων των Ελλήνων αμειβομένων ποδοσφαιριστών για την από κοινού αντιμετώπιση των επαγγελματικών προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού μας γενικότερα.
  2. Η ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος, της ευγενικής άμιλλας, της συναδελφικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των μελών του.
  3. Η εξύψωση του ηθικού, του πνευματικού και κοινωνικού επιπέδου των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και η αξιοποίηση των αρετών τους.
  4. Η αναγνώριση των αμειβομένων ποδοσφαιριστών ως ιδιαίτερου κλάδου επαγγελματιών και η ανάλογη αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία, με την κατάταξη του επαγγέλματος στα βαριά και ανθυγιεινά.
  5. Η ασφάλιση των αμειβομένων ποδοσφαιριστών με την δημιουργία σχετικού φορέα, που θα καλύπτει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στα μέλη των οικογενειών τους και θα παρέχει σύνταξη κατά την αποχώρηση από την αγωνιστική δράση – είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω σοβαρού ατυχήματος. Ακόμα, η παροχή εφ’ άπαξ ενίσχυσης ή εκτάκτων ειδικών βοηθημάτων, προς αναξιοπαθούντες ή ατυχήσαντες.
  6. Η καθιέρωση ελεύθερων μεταγραφών και γενικά μετακινήσεων αμειβομένων ποδοσφαιριστών κατά τα διεθνώς κρατούντα και η δημιουργία των αναγκαίων όρων και συνθηκών ελεύθερης διάθεσης και προσφοράς των υπηρεσιών τους.
  7. Η κατάργηση κάθε διάταξης που περιορίζει τις αμοιβές των μελών του, σαν αντικείμενη και στη γενική αρχή του Δικαίου, συνταγματικώς κατοχυρωμένη και στην όλως εξαιρετική φύση των υπηρεσιών των ποδοσφαιριστών, σε συνάρτηση με τη διάρκεια της δυνατότητας προσφοράς τους.
  8. Η καθιέρωση διεξαγωγής τιμητικού αγώνα για τον αμειβόμενο ποδοσφαιριστή που συμπλήρωσε δεκαετή πλήρη δράση, ή ανάλογο αγώνα για τον αποχορούντα από την ενεργό δράση.
  9. Η ελεύθερη είσοδος των διεθνών ποδοσφαιριστών σ΄ όλους τους αγωνιστικούς χώρους.
  10. Η προστασία των μελών από τις αυθαιρεσίες των διοικήσεων των συλλόγων και της ηγεσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή μέλους της διοίκησης του Συνδέσμου στα πειθαρχικά συμβούλια ή επιτροπές.
  11. Η άμεση συνεργασία μετά των άλλων επαγγελματιών του ποδοσφαίρου (προπονητών, φυσιοθεραπευτών, μασέρ) ή Συνδέσμων άλλων αθλημάτων, για την ευχερέστερη και αρτιότερη αντιμετώπιση των θεμάτων του ελληνικού αθλητικού κόσμου».

Το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου που προέκυψε από τη γενική συνέλευση της 6 Μαΐου 2019 είναι:

ΠΣΑΠΠρόεδρος: Μπαντής Γεώργιος.
Α Αντιπρόεδρος: Κουρμπέλης Δημήτριος.
Β Αντιπρόεδρος: Γεωργίου Γεώργιος.
Ειδικοί Σύμβουλοι: Μασούρας Γεώργιος, Μπακασέτας Αναστάσιος.
Γενικός Γραμματέας: Τασουλής Χρίστος.
Ειδικός Γραμματέας: Ζησόπουλος Γεώργιος.
Ταμίας: Τσαμπούρης Σάββας.
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Παντελιάδης Αθανάσιος.

Ολόκληρο το καταστατικό του ΠΣΑΠ, μετά την τροποποίηση της 18 Μαΐου 1998 θα το βρείτε ΕΔΩ.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα