ΑρχικήLIFE HOTΤο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου για το 2024

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου για το 2024

Έναρξη 5 Ιουνίου έως 23 Ιουλίου 2024.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 παρουσίασε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Άννα Μυκωνίου.

Παρουσία καλλιτεχνών και συντελεστών των φετινών παραστάσεων, ο κ. Τζιτζικώστας στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι “το Φεστιβάλ Επταπυργίου (Θεσσαλονίκη), που δημιουργήσαμε με πάρα πολλή όρεξη και μεράκι το 2019 και το οποίο αμέσως αγκάλιασαν οι συμπολίτες μας, το Φεστιβάλ που μας έφερε πιο κοντά σε ένα από τα σπουδαιότερα και πιο όμορφα ιστορικά μνημεία, το Επταπύργιο, πλέον έχει καθιερωθεί ως ο νέος σύγχρονος πολιτιστικός θεσμός του τόπου μας.

Και γι’ ακόμα μία χρονιά, γι’ ακόμα ένα καλοκαίρι, από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 23 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Επταπυργίου έρχεται με αυθεντικές εμπειρίες τέχνης και πολιτισμού, για να προσφέρει σε όλους τους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες, ένα μοναδικό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, όπως πάντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Με επτά παραγωγές εκ των οποίων οι πέντε είναι παραγωγές του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες συμμετέχουν 270 καλλιτέχνες, από τους οποίους οι περισσότεροι ζουν και δημιουργούν στον τόπο μας.
Με τέσσερις παραστάσεις Όπερας, σε συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο και την Κρατική Ορχήστρα Βορείου Ελλάδος και 100 συντελεστές πάνω στη σκηνή, αλλά και προσιτό εισιτήριο 15 ευρώ για όλους τους θεατές. Επειδή πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός πρέπει πάντα να είναι ανοιχτός και προσιτός για όλους τους συμπολίτες μας.

Με συναυλίες σπουδαίων ερμηνευτών, όπως ο Μάριος Φραγκούλης, η Δήμητρα Γαλάνη, η Γιώτα Νέγκα, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Δημήτρης Μπάσης, η Παυλίνα Βουλγαράκη, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και η Έλλη Πασπαλά.
Με βραδιές ποίησης, αλλά και με μια συναυλία νέων καλλιτεχνών και σχημάτων, που έρχεται μετά το εξαιρετικό SKG LIVE MUSIC FEST”.

Φέτος το Φεστιβάλ Επταπυργίου επιστρέφει στον αύλειο χώρο του μνημείου, ενώ ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός χτίζεται γύρω από τη γυναίκα, τη γυναίκα των διαφορετικών τόπων και χρόνων, σε μια προσπάθεια να φωτιστούν διαφορετικές πλευρές της στο διάβα των αιώνων.

Κλείνει το άρθρο με το ημερολογιακό πρόγραμμα του φεστιβάλ που θα βρείτε στην επόμενη σελίδα κάνοντας κλικ στα περισσότερα.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
spot_img
spot_img

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα