ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΘέλετε ζουμερό και μαλακό το κρέας ;

Θέλετε ζουμερό και μαλακό το κρέας ;

Θέλετε ζουμερό και μαλακό το κρέας ;

   Ορίστε πως θα το κάνετε έτσι!

 1) Πάντα από την προηγούμενη ημέρα πρέπει να προηγείται μια ΜΑΡΙΝΑΔΑ με σίγουρα ένα όξινο συστατικό (π.χ κρασί,λεμόνι,ούζο η και μαγειρική σόδα)
 2) Το ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ γίνεται πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά.(Κλειδώνονται όλοι οι χυμοί και η υγρασία του κρέατος)
 3) Στο βράσιμο ειδικότερα στα κοκκινιστά προσθέτουμε 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού ΖΑΧΑΡΗ. (Οι ίνες του κρέατος χαλαρώνουν και δεν τεντώνουν σε έντονη θερμοκρασία)

 4) Αν το κρέας είναι για το φούρνο και ειδικότερα στο γιουβετσάκι προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ή αντίστοιχα αν έχουμε μόνο ψήσιμο χωρίς σάλτσες, 10 λεπτά πιο πριν τυλίγουμε το κρεατάκι μας με φέτες από ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ.
(Προσοχή μόνο 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και μόνο για 10 λεπτά με το ακτινίδιο)
Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και μπύρα η οποία είναι ένα σπουδαίο μαλακτικό για τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Ρίξτε ένα κουτάκι πάνω από το κρέας και αφήστε το να μουλιάσει μέσα για περίπου μία ώρα πριν από το μαγείρεμα. Ακόμα καλύτερα, να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο. 

   Πηγή για το άρθρο “Θέλετε ζουμερό και μαλακό το κρέας ;” η ιστοσελίδα 24wro.com.gr και για περισσότερες συνταγές ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
spot_img
spot_img

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα