ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΑρχαιολογικός χώρος Τερπνής σημαντικές επισκέψεις και προοπτικές συνέχισης νέας έρευνας

Αρχαιολογικός χώρος Τερπνής σημαντικές επισκέψεις και προοπτικές συνέχισης νέας έρευνας

Αρχαιολογικός χώρος Τερπνής σημαντικές επισκέψεις και προοπτικές συνέχισης νέας έρευνας

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Βισαλτίας ενημερώνει για την επίσκεψη της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, της Διευθύντριας της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και της Διευθύντριας Σπουδών για την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο, της Γαλλικής Σχολής Αθηνών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής, με τη συνοδεία του Δημάρχου.
Μετά τη επίσκεψη έγινε σύσκεψη των παραπάνω στο δημοτικό μέγαρο, με θέμα την συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο τύπου:

Η Διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και η Διευθύντρια Σπουδών για την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

Τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής και τον Μακεδονικό Τάφο επισκέφθηκε η Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρία Μαλαμίδου συνοδευόμενη από την Διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Véronique CHANKOWSKI και την Διευθύντρια Σπουδών για την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Laurianne MARTINEZ-SÈVE, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βισαλτίας Αθανάσιου Μασλαρινού.
Μετά από ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο ενημερώθηκαν από την κυρία Μαλαμίδου και την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Ευαγγελία Μπάτσιου.

Ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του κυρίου Μασλαρινού, όπου συζητήθηκε διεξοδικά η προοπτική της συνέχισης της αρχαιολογικής έρευνας στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών.
Οι δύο εκπρόσωποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών για το ζωηρό τους ενδιαφέρον σε σχέση με τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και το άμεσο ενδεχόμενο ερευνητικού προγράμματος συνεργασίας.

Κλείνει το άρθρο “Αρχαιολογικός χώρος Τερπνής σημαντικές επισκέψεις” με την ενημέρωση ότι περισσότερα για τα αρχαία της Τερπνής θα βρείτε ΕΔΩ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα