ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΓερακίνεια δήμου Βισαλτίας 2019

Γερακίνεια δήμου Βισαλτίας 2019

Γερακίνεια δήμου Βισαλτίας 2019

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, τρεις ημέρες μετά την ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής αρχής στη Βισαλτία, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης στη Νιγρίτα που πραγματοποιούνται για 38η χρονιά στην πλατεία της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναπαράσταση στο πηγάδι της Γερακίνας στην περιοχή Τσακαλάδες, εκδηλώσεις με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, με χορωδίες, με μοντέρνο συγκρότημα rock και φυσικά με λαϊκό καλλιτέχνη για το κλείσιμο των εκδηλώσεων,που φέτος θα είναι ο Ζαφείρης Μελάς το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Παρουσιάστρια των εκδηλώσεων όλη τη βδομάδα, η υπέροχη και έμπειρη δημοσιογράφος στην παρουσίαση των Γερακινείων, μια και τα έχει αναλάβει πολλές χρονιές, η κ. Λένια Ιωαννίδου.  (Στο τέλος του άρθρου υπάρχει Link για το αναλυτικό πρόγραμμα).

πρόγραμμα Γερακινείων _panseraikΟ θεσμός των εκδηλώσεων των Γερακινείων αποτελεί τη διαφύλαξη της παράδοσης μέσα από τη διατήρηση της μνήμης και της φυσιογνωμίας της πόλης.
Η παράδοση είναι η πυξίδα που προσανατολίζει τους επόμενους, σηματοδοτώντας τη μελλοντική μας πορεία. Δεν λειτουργεί ως θεσμός προσδιορισμού κανόνων που καθηλώνουν την εξέλιξη, αλλά ως θεσμός σταθερότητας, αγάπης και αλληλοϋποστήριξης. Εκφράζει κοινές αντιλήψεις και περνάει στη χρήση των πολλών, πρόκειται για ένα χημικό εργαστήρι …. Ο λαϊκός μας πολιτισμός είναι κατόρθωμα και κτήμα όλων. Είναι η πολύτιμη περιουσία μας, αυτό που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας και πρέπει να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Όσο πιο αληθινά, φυσικά και γνήσια μπορούμε. Για να ανακαλύψουν και εκείνα με τη σειρά τους την ποιότητα σ’ ένα κόσμο αλλοτριωμένο πολιτισμικά, σε μια κοινωνία που αναζητάει ένα νέο στίγμα.

     Κλείνοντας το άρθρο “Γερακίνεια δήμου Βισαλτίας 2019″ θα περιμένουμε το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για να σας το μεταφέρουμε με λεπτομέρειες.

Υ.Γ.  Το αναλυτικό πρόγραμμα των 38ων Γερακινείων 2019 θα το βρείτε ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα