ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΔήλωση του κ. Χρυσάφη μετά την απόρριψη της ένστασης

Δήλωση του κ. Χρυσάφη μετά την απόρριψη της ένστασης

Δήλωση του κ. Χρυσάφη μετά την απόρριψη της ένστασης από το εκλογοδικείο και πιθανή προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο του ΣτΕ.

Mετά την απόρριψη της ένστασης που κατέθεσε ο συνδυασμός «Συμμαχία Σερραίων» με επικεφαλής τον κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, για το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Σερρών, ο τ. Δήμαρχος έκανε την παρακάτω δήλωση.

Η δήλωση του κ. Χρυσάφη έγινε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, την ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση.

Το οριακό του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου με την ελάχιστη διαφορά των 37 ψήφων (που προσδιορίστηκε τελικά ότι είναι 10 ψήφοι), καθιστούσε απόλυτα αναγκαίο τον επανέλεγχο των ψηφοδελτίων των εκλογών.

Η ανακάλυψη του γεγονότος ύπαρξης εγκύρων χρωματιστών ροζ ψηφοδελτίων του συνδυασμού της κ. Μητλιάγκα δεν επέτρεπε άλλη επιλογή παρά μόνο την προσφυγή στον φυσικό μας δικαστή.

Στο εκλογοδικείο.

Ήταν κάτι το οποίο πέρα από δικαίωμα μας ήταν ταυτόχρονα και υποχρέωση απέναντι στο 48% των Σερραίων που μας τίμησε και μας εμπιστεύτηκε.
Το δικαστήριο έκρινε την εγκυρότητα αυτών των ψηφοδελτίων, κρίνοντας παράλληλα την εγκυρότητα ή ακυρότητα και άλλων ψηφοδελτίων για διάφορους λοιπούς λόγους, χωρίς να ασπαστεί πλήρως τους αιτιολογημένους ισχυρισμούς μας.

Αυτές τις κρίσεις καθώς και την επάρκεια αιτιολόγησης αυτών θα αξιολογήσουμε μελετώντας στο αμέσως επόμενο διάστημα τη δικαστική απόφαση, ώστε να κρίνουμε την αναγκαιότητα άσκησης ή μη των δικαιωμάτων μας στο ανώτατο δικαστήριο του ΣτΕ.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε ως Συμμαχία Σερραίων να υπηρετούμε από τη θεσμική θέση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο τα συμφέροντα των Σερραίων, όπως αποδείξαμε ήδη αυτό το διάστημα.
Εποικοδομητικά, νηφάλια, με γνώση και εμπειρία, σκληροί εκεί που πρέπει και με απόλυτη διάθεση συνεργασίας μπροστά στο κοινό καλό του τόπου μας, διαφυλάττοντας ως κόρη οφθαλμού όσα κερδίσαμε τα προηγούμενα 4 χρόνια για τις Σέρρες.

Ασχέτως με το αν συμφωνούμε, σεβόμαστε απόλυτα τη δικαστική απόφαση.

Ως εκ τούτου ειλικρινά ευχόμαστε στη Δημοτική Αρχή μια καλή και παραγωγική συνέχεια στη θητεία της, αφού σε κάθε περίπτωση, πάνω απ όλα, προέχει η ωφέλεια του Σερραίου δημότη!

Χρυσάφης Αλέξανδρος
Δήμαρχος Σερρών

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα