ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΔελτίο τύπου του Δήμου Σερρών για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Δελτίο τύπου του Δήμου Σερρών για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Δελτίο τύπου του Δήμου Σερρών για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Σας μεταφέρουμε αυτολεξεί το δελτίο τύπου του Δήμου Σερρών για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Η αλήθεια για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Η ιστορία και οι συζητήσεις για την κατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών μας απασχολεί όλους εδώ και χρόνια. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα οριστικά.

Για πρώτη φορά έπειτα από πενήντα (50) ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του γηπέδου στη παρούσα μορφή του, αυτή η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας-ενίσχυσης-αποκατάστασης του συνόλου των εγκαταστάσεων του γηπέδου, προκειμένου να επισκευαστούν οι χρόνιες φθορές αυτού.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να αξιοποιηθεί το 1 Εκ ευρώ χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών για το γήπεδο, που λάβαμε στα τέλη του 2021 και σε συνδυασμό με ακόμα 1 εκ. ευρώ από ίδια έσοδα του Δήμου να μπορούμε να μιλάμε επιτέλους για ένα ασφαλές και λειτουργικό Δημοτικό Γήπεδο.

Η μελέτη αυτή είχε δύο(2) στάδια:

α) Την προμελέτη για εργαστηριακούς ελέγχους και την αποτύπωση της παθολογίας, η οποία ολοκληρώθηκε και την παραλάβαμε τον Ιανουάριο του 2023.
Αυτή η προμελέτη κατέληγε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και άμεσα διαβιβάστηκε στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία (Υ.ΔΟΜ.), η οποία στην συνέχεια προσδιόρισε, ως η μόνη αρμόδια υπηρεσία, τα προσήκοντα μέτρα ασφάλειας για τη λειτουργία του γηπέδου, τα οποία εφαρμόστηκαν πλήρως (αποκλεισμός τριών(3) σειρών θεατών στο τοιχίο της ανατολικής κερκίδας, μειωμένος αριθμός θεατών, απαγόρευση διεξαγωγής αγώνα με χιόνι ή αέρα για το στέγαστρο κλπ) και ίσχυαν μέχρι και πρόσφατα.

β) τη μελέτη στατικής επάρκειας και των απαιτούμενων έργων ενίσχυσης και αποκατάστασης, η οποία ανατέθηκε στο ίδιο εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δεδομένου ότι ο Πανσερραϊκός όδευε ήδη για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ.
Τα αποτελέσματα του πρώτου μέρους αυτής της μελέτης, δεδομένου ότι εκκρεμούν άλλα δύο(2) μέρη, παραλήφθηκαν και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών την 25η Αυγούστου 2023 και διαβιβάστηκε την ίδια ημέρα και πάλι στην αρμόδια υπηρεσία της Πολεοδομίας, προκειμένου να αξιολογηθεί, να εγκριθούν τα απαιτούμενα έργα αποκατάστασης και να προσδιοριστούν τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του γηπέδου.

Συνέχεια στο δελτίο τύπου του Δήμου Σερρών για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών στην επόμενη σελίδα κάνοντας κλικ στα περισσότερα.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα