ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΕπίδομα 800 €, ημερομηνίες πληρωμής, διορθώσεις

Επίδομα 800 €, ημερομηνίες πληρωμής, διορθώσεις

 Επίδομα 800 €, ημερομηνίες πληρωμής, διορθώσεις

 Ένα σαφή πίνακα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τη διευκόλυνση εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των λογιστών, ανάρτησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο λογαριασμό στο twitter. Ο πίνακας με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει σχέση με την υποβολή των εντύπων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, με βάση το ΑΦΜ τους, τους χρόνους που θα γίνουν οι διορθώσεις και τους χρόνους που θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ που είναι σε τρεις φάσεις.   Αίτηση στο supportemployees,yeka,gr

panseraikos.gr_800

Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν άλλα 800 τον Μάιο

Την συνέχιση καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ σε εργαζομένους για τον Μάιο εξετάζει η κυβέρνηση στην περίπτωση που συνεχιστεί η κρίση του κορωνοϊού.
Ειδικότερα εξετάζεται να δοθεί σε όσους εργαζομένους θα πάρουν τώρα τα 800 ευρώ να πάρουν και δεύτερη δόση ύψους πάλι 800 ευρώ τον Μάιο ανάλογα με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εξάλλου το πλαίσιο περιέγραψε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης δηλώνοντας πως “αν δεν έχουμε βγει από την κρίση στα τέλη Απριλίου, θα διευρυνθεί και η χρονική περίμετρος των μέτρων”.

Ο Θ. Σκυλακάκης για τα 800 ευρώ

Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε σχετικά ότι «είναι σαφές ότι πρέπει να καλυφθούν οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να μην τους καλύψει». Ειδικότερα εφόσον οι επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή είναι κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής συνεχίσουν να παραμείνουν κλειστές και τον Μάιο τότε η κυβέρνηση θα τους καταβάλλει άλλα 800 ευρώ.

Ωστόσο για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάσει ΚΑΔ θα εξαρτηθεί πότε μπήκαν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας για το αν θα τους καταβληθεί η δεύτερη δόση των 800 ευρώ. Ειδικότερα αν μια επιχείρηση έχει μπει σε αναστολή βάσει των ΚΑΔ και οι εργαζόμενοι τελούν υπό το καθεστώς της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την 1η Απριλίου τότε τα 800 ευρώ αντιστοιχούν σε διάστημα μέχρι 45 ημέρες άρα μέχρι 15 Μαΐου.

Αν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν διευρυνθούν πέραν της 15η Μαΐου τότε οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν δικαιούται την δεύτερη δόση των 800 ευρώ. Αν όμως τα μέτρα παραταθούν πέραν της 15ης Μαΐου τότε θα δοθούν τα 800 ευρώ για άλλες 45 ημέρες. Όσοι χρειαστεί να μείνουν ως το τέλος στον ειδικό αυτό μηχανισμό, θα έχουν επιδοτηθεί από το κράτος με 1.600 ευρώ για 3 μήνες.

Το μέτρο αφορά δυνητικά ήδη 1,7 εκ. μισθωτούς, δηλαδή οκτώ στους δέκα, όπως και 700.000 επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, δηλαδή επτά στους δέκα.

  Πηγή για το άρθρο “Επίδομα 800 €, ημερομηνίες πληρωμής, διορθώσεις” τα dikaiologitika.gr.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα