ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΕπιτρέπεται η υλοτομία Πουρναριού και Οστριάς στη Βισαλτία

Επιτρέπεται η υλοτομία Πουρναριού και Οστριάς στη Βισαλτία

Επιτρέπεται η υλοτομία Πουρναριού και Οστριάς στη Βισαλτία

Μετά από απόφαση του Δασαρχείου Νιγρίτας και κοινοποίηση – ενημέρωση του Δήμου Βισαλτίας επιτρέπεται η υλοτομία Πρίνου (Πουρνάρι) και Γαύρου (Οστριά) από Παρασκεύη 1 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων των δασόβιων και παραδασόβιων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Περισσότερα από το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου που αναφέρει:

Επιτρέπεται η υλοτομία του Πουρναριού και του Γαύρου για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων των δασόβιων και παραδασόβιων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ως κατωτέρω:

1)Η υλοτομία των παραπάνω ειδών θα γίνεται σύρριζα με το έδαφος και θα έχει χαρακτήρα αραίωσης και όχι αποψίλωσης σε επιφάνειες.
2)Η υλοτομία θα διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από τους μόνιμους κατοίκους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και μέσα μόνο στα διοικητικά όρια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, απαγορευμένης της υλοτομίας σε κατοίκους γειτονικών κοινοτήτων.
3) Η συνολική υλοτομούμενη ποσότητα καυσόξυλων Πουρναριού και Γαύρου την επιτρεπόμενη περίοδο και κατά οικογένεια δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα οκτώ (8) χωρικά κυβικά μέτρα (χκμ) .

4)Η υλοτομία και μεταφορά των προϊόντων θα πραγματοποιείται από την Ανατολή ως την Δύση του Ηλίου και θα διενεργηθεί από 1 έως 8 Οκτωβρίου 2021 με την υπόδειξη και επίβλεψη του αρμόδιου δασικού οργάνου της περιοχής.
5) Η μεταφορά των παραπάνω προϊόντων απαγορεύεται κατά τις Κυριακές και αργίες μη απαγορευμένης της υλοτομίας.

Συνέχεια στο άρθρο “Επιτρέπεται η υλοτομία Πουρναριού και Οστριάς στη Βισαλτία” με την ενημέρωση ότι επιτρέπεται η υλοτομία ατελώς, αλλά μετά από έγκριση της Δασικής Αρχής:

1)Τα εντός κήπων, αυλών, ελαιώνων και αμπέλων φυόμενα οποιαδήποτε δέντρα.
2)Τα εντός γεωργικώς ή δεντροκομικός καλλιεργουμένων εκτάσεων φυόμενα είτε οπωροφόρα ή καρποφόρα είτε τεχνητός φυτευθέντα , είτε αυτοφυή οιαδήποτε μεμονωμένως μέχρι πέντε κατά στρέμμα φυόμενα δέντρα, ως και οι τεχνητές ή αυτοφυείς δασικές λωρίδες επί των ορίων των καλλιεργειών πλάτους μέχρι 10 μέτρων εφόσον οι δασικές λωρίδες ανήκουν αποδεδειγμένα σε ιδιώτες .Τα αυτοφυή όμως δέντρα, εφ’ όσον διατίθενται προς εμπορία, υλοτομούνται κατόπιν εγκρίσεως της δασικής αρχής.

3)Γεωργικά εργαλεία εν γένει, υπορθώματα αμπέλων, βέργες περιελίξεως κηπουρικών φυτών, ξυλεία προς κατασκευή κλιμάκων συλλογής ελαιοκάρπου, προς περίφραξη ποιμνιοστασίων και καταφυγίων των ζώων, κήπων, αμπέλων ή αγρών εφόσον πάντα χρησιμοποιούνται για τις ίδιες των υλοτομούντων ανάγκες και είναι κάτοικοι δασόβιων ή παραδασόβιων οικισμών.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα