ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚαλό σου ταξίδι Χρήστο Αρχοντίδη

Καλό σου ταξίδι Χρήστο Αρχοντίδη

Καλό σου ταξίδι Χρήστο Αρχοντίδη

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο προπονητής Χρήστος Αρχοντίδης. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους προπονητές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ είχε διατελέσει και ομοσπονδιακός τεχνικός.

Χρήστος Αρχοντίδης γεννήθηκε στον Λευκώνα Σερρών στις 26 Ιουνίου 1938. Για περίπου 25 χρόνια υπήρξε προπονητής ποδοσφαιρικών συλλόγων της Α’ Εθνικής.
Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από τον Πανσερραϊκό και ολοκληρώθηκε το 2005, όταν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης, στον πάγκο του οποίου βρέθηκε σε τέσσερις συνολικά διαφορετικές περιόδους. Ο Απόλλων και φυσικά ο Πανσερραϊκός, η ομάδα της πατρίδας του, ήταν οι δύο σύλλογοι που υπηρέτησε για περισσότερα χρόνια.

Πέρασε από δεκάδες συλλόγους, πέραν του Απόλλωνα και του Πανσερραϊκού, έχοντας σημαντικό προπονητικό έργο. Διετέλεσε προπονητής σε Πιερικό, Κόρινθο, Δόξα Δράμας, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλή, Διαγόρα Ρόδου, ΑΕΛ, Παναχαϊκή, Αθηναϊκό και ΠΑΟΚ όταν τη σεζόν 1996-97 κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον, που μόλις είχε αποχωρήσει.
Τα χρόνια της Εθνικής

Στις αρχές του 1982, στη σημαντικότερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας, ο Αρχοντίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Eθνικής Ελλάδας, αντικαθιστώντας τον Αλκέτα Παναγούλια.

Το ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1982 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν η Ελλάδα υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση την Πορτογαλία (1-2) και ολοκληρώθηκε η παρουσία του δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Φεβρουαρίου 1984 σε φιλικό Ελλάδα – Ανατολική Γερμανία 1-3.

Συνολικά βρέθηκε στον πάγκο τις Ελλάδας σε 21 αγώνες, έχοντας απολογισμό, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 13 ήττες σε μια δύσκολη εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην καριέρα του διετέλεσε προπονητής σε περισσότερα από 600 επίσημα παιχνίδια.
Ο πανηγυρισμός στο Γουέμπλεϊ Κορυφαία στιγμή της θητείας του ήταν η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε η Ελλάδα στο ιστορικό Γουέμπλεϊ από την Αγγλία, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984. Ο πανηγυρισμός του στο φινάλε του ματς παραμένει θρυλικός και μνημονεύεται επί δεκαετίες.

Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης (23/10, 13:00) στο αγαπημένο του χωριό, το Λευκώνα Σερρών.

Πηγή για το άρθρο “Καλό σου ταξίδι Χρήστο Αρχοντίδη” η ιστοσελίδα www.ethnos.gr

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα