ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚρούσμα Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στο Λαγκάδι Σερρών

Κρούσμα Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στο Λαγκάδι Σερρών

Κρούσμα Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στο Λαγκάδι Σερρών

Το Τμήμα Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει:

“Επιβεβαίωση εστίας Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σε αγριόχοιρο στην Π.Ε. Σερρών – Επαγρύπνηση των κτηνιατρικών αρχών στη Χώρα. Λήψη μέτρων λόγω επιβεβαίωσης νέων εστιών Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία”

Σας ενημερώνουμε ότι στις 15.01.2024 επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς, για την Αφρικανική Πανώλη του Χοίρου (ΑΠΧ) (Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών-Τμήμα Μοριακής Διαγνωστικής, Αφθώδη Πυρετού, Ιολογικών, Ρικετσιακών και Εξωτικών Νοσημάτων) μία (1) εστία της νόσου σε νεκρό αγριόχοιρο, στον οικισμό Λαγκαδίου (Τοπική Κοινότητα Χουμνικού – Δημοτική Ενότητα Αχινού), του Δήμου Βισαλτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών εφαρμόζονται όλα τα μέτρα που προβλέπονται στον κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2020/687 της Επιτροπής και στο υπ. αριθ. 260918/14.01.2009 (B’ 75), Εθνικό Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της ΑΠΧ.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι στις 16 Ιανουαρίου 2024 μέσω του συστήματος ADIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κοινοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, επτά (7) δευτερογενείς εστίες Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) σε αγριόχοιρους στη Βουλγαρία στην περιοχή Haskovo (1), Kardzhali (1) και Smolyan (5) σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στη Βουλγαρία έχουν εντοπισθεί από 01.01.2024 έως 16.01.2024, ενενήντα έξι (96) εστίες σε αγριόχοιρους οι οποίες αφορούν σε θηρευμένους αγριόχοιρους στο πλαίσιο γενικής επιτήρησης του νοσήματος στην χώρα αυτή.

Προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου, εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας για την πιστή εφαρμογή των διαλαμβανόμενων στις παραπάνω σχετικές εγκυκλίους.

Τέλος τονίζεται η σημασία της παθητικής επιτήρησης στην έγκαιρη ανίχνευση του νοσήματος.

Κλείνει το άρθρο “Κρούσμα Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στο Λαγκάδι Σερρών” με την ενημέρωση ότι πληροφορίες για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
spot_img
spot_img

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα