Μαρμελάδα ντομάτας υπέροχη σπιτική συνταγή από τη συνεργάτιδα της ιστοσελίδας κ. Αθηνάς Τερζάκη
Αν και η εποχή της ντομάτας έχει περάσει, επειδή το κόστος των υλικών είναι σχετικά μικρή σας παρουσιάζουμε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά για την παρασκευή.
1 κιλό ντομάτες ώριμες
700 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
κανέλα ξυλάκια
Εκτέλεση συνταγής.
Χτυπάμε τη ντομάτα στο μίξερ ή στο μούλτι και την κάνουμε πολτό.
Τη βάζουμε σε κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά μας, ζάχαρη, τις βανίλιες και τα ξυλάκια κανέλας και τη βράζουμε.
Πώς θα διατηρήσετε τις μαρμελάδες και όχι μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μυστικά για τη σωστή συντήρηση της μαρμελάδας ντομάτας.
1. Αποστειρώνουμε τα βάζα και καπάκια.
α. Πριν τα γεμίσουμε με μαρμελάδα.
β. Μετά το γέμισα “βράζουμε” τα βάζα. Δε ξεχνάμε να βάλουμε στον πάτο της κατσαρόλας κάποια πετσέτα για να μη σπάσουν τα βάζα.
Επιλογή είναι του καθενός ποιο τρόπο θα ακολουθήσει. Εάν θέλουμε κάνουμε και τους δύο για περισσότερη σιγουριά.
2. Η φύλαξη γίνετε σε δροσερό μέρος του σπιτιού.
3. Μετά το άνοιγμα του βάζου πρέπει να το έχουμε στο ψυγείο για να διατηρηθεί για περισσότερο χρόνο.