ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΜπορούμε να μάθουμε ακριβώς τον αριθμό των ενσήμων μας

Μπορούμε να μάθουμε ακριβώς τον αριθμό των ενσήμων μας

Μπορούμε να μάθουμε ακριβώς τον αριθμό των ενσήμων μας

Έχει ψηφιοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των ενσήμων των εργαζομένων. Στο σύστημα Άτλας βρίσκουν οι ασφαλισμένοι της χώρας το ασφαλιστικό βιογραφικό τους αλλά και την ασφαλιστική ικανότητα. Ας δούμε λεπτομέρειες παρακάτω:

Θέλετε να ψάξετε τα ένσημα που έχετε συγκεντρώσει από την εργασία σας και δεν γνωρίζετε τον τρόπο; Διαβάστε παρακάτω, πως μπορείτε να ενημερωθείτε για το συγκεκριμένο θέμα.
Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μπορούν να γλιτώσουν τους πολίτες από ουρές σε υπηρεσίες όπως η εφορία, το ΙΚΑ, κλπ.

Πόσα ένσημα έχω: Τι είναι το σύστημα «ΑΤΛΑΣ»
Το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας.

Έτσι, με τη χρήση του ΑΜΚΑ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ένσημά σας και το πλήρες ασφαλιστικό σας βιογραφικό.

Προσοχή: Οι ασφαλισμένοι μπορούν να δουν τα ένσημα τους συνολικά και όχι ανά μήνα.

Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.

Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ.

Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.

Παλαιού τύπου ένσημα.
Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.

Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.

Η πρόσβαση γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:
– με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΑΑΔΕ
– με τη χρήση κωδικών eIDAS
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε τον ΑΜΚΑ σας μπορείτε να τον αναζητήσετε στη σελίδα Έχω ΑΜΚΑ;

Δείτε ΕΔΩ τα ένσημά σας

Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» θεσμοθετήθηκε με βάση τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 8 του ν.4237/2014 (Α,36) και η διαδικασία συγκέντρωσης και τήρησης των στοιχείων ασφάλισης και ασφαλιστικής ικανότητας όλων των ασφαλισμένων της χώρας μέσω της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., εξειδικεύθηκε με την έκδοση της αρ. 11810/179/Φ80353 (1) Υπουργικής Απόφασης.

Έτσι, ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες μπορούμε να μάθουμε τα ένσημά σας και το ασφαλιστικό σας βιογραφικό.
Πηγή για το άρθρο το διαδίκτυο.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα